Landin driller dansk jubilar: - Han ligner jo en mand under 30

Når Lasse Svan Hansen i aften går på banen mod Tunesien ved VM, spiller han sin landskamp nummer 200.

Han har prøvet det mange gange før - rigtig mange gange. 

At trække den røde landsholdstrøje over hovedet, løbe på banen og synge med på den danske nationalmelodi er ikke nyt for Lasse Svan. Da den 35-årige fløjspiller løb på banen til Danmarks VM-åbningskamp mod Chile, var det entré nummer 199.

Jeg er ikke sikker på, at hans alder taler helt sandt. Han ligner jo en, der er under 30

Niklas Landin

Lige om lidt venter der et skarpt hjørne, når fløjspilleren runder kamp nummer 200 mod Tunesien i Danmarks anden gruppekamp. En præstation, som ikke mange danskere på det nuværende landshold har præsteret.

- Det er jeg da rigtig glad for og rigtig stolt over. På dagen og når kampen kører tror jeg, at det er ret ligegyldigt, men jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke betød et eller andet for mig. Jeg synes, at det var en stor oplevelse og en kæmpe ære at spille 100 landskampe. Der er ikke mange, der får lov til at doble den op. Jeg er meget stolt over, at jeg er en af dem, der kommer til at prøve det, siger Lasse Svan til TV 2 SPORT.

- Jeg havde jo ikke drømt om at blive landsholdsspiller. Jeg havde ikke regnet med, at jeg nu har haft 10 år med slutrunder. Jeg når jo også en alder, hvor der på et tidspunkt kommer nogle unge spillere. Hans Lindberg og jeg har åbenbart været så dygtige, at vi har holdt de unge væk. Det er jeg også meget stolt af, at jeg har kunne holde niveauet oppe i så mange år.

Den danske fløjspiller bliver nummer 12, der skriver sig ind på listen over spillere, der har 200 kampe i den rød-hvide trøje. Lasse Svan har dog lidt op til listens top, hvor Lars Christiansen sidder med 338 kampe.

- Der er ikke mange igennem tiden, der har nået det. Nu er vi nok nogle stykker, der kommer til at nå det, da jeg ved, at der er nogle, der er tæt efter mig. Der kommer nok flere, men det er en stor ting for mig, for jeg havde bestemt ikke regnet med, at jeg skulle opnå det, siger Lasse Svan.

Landin skal holde tale

Når en spiller har jubilæum på landsholdet, er det en tradition, at anføreren holder en tale. Niklas Landin er anfører på det danske landshold og skal dermed sige lidt ord til og om Lasse Svan.

Landin fortæller, at han sjældent forbereder disse taler, men at der er nok at tage frem, når det handler om Lasse Svan.

- Der er meget at gribe fat i med Lasse, fordi jeg kender ham som godt. Han har godt nok 200-kamps jubilæum, men endnu vigtigere har vi jo 10-års jubilæum som roommates på landsholdet. Det kan være, at han får en ekstra lang tale. Han har leveret på et ekstremt højt niveau i lang tid, og jeg er egentlig overrasket over, at han ikke allerede var over 200. Han stod måske lidt i skyggen af Lindberg i starten, men har hele tiden kæmpet videre og troet på sig selv.

Har du en forklaring på, hvorfor han kan levere på så højt et niveau i lang tid?

- Jeg er heller ikke sikker på, at hans alder taler helt sandt. Han ligner jo en mand, der er under 30. Det er jo heller ikke, fordi han har det helt store fuldskæg. Spørgsmålet er, om han egentlig er så gammel, som der står i hans pas? Han holder sig godt og har også undgået de store skader. Hvis han kan holde motivationen, er der masser af jubilæumstaler til ham, siger Niklas Landin med et bredt smil.

Målmanden har selv 190 landskampe på CV'et efter åbningskampen. Hans Lindberg har spillet flest på det nuværende landsholdet med 261, imens Mikkel Hansen er på 192.