VM håndbold

Landstræneren håber, at 'en advarselstrekant blinker'

Jacobsen er ikke bekymret før kampen mod Tunesien. Spillerne er 100 procent klar, mener han.

Nikolaj Jacobsen har ikke glemt, at Danmark floppede ved at tabe til Tjekkiet under sidste års EM.

Danmark er klar favorit, når landsholdet spiller anden kamp ved VM på hjemmebane.

Lørdag står danskerne over for Tunesien, der indledte slutrunden ved at tabe med 10 mål til Norge. Men selvom alt tyder på endnu en dansk sejr, vil landstræneren ikke stemple kampen som en af de nemme.

- Jeg håber, der ligger en advarselstrekant og blinker, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT med henvisning til Danmarks choknederlag mod Tjekkiet ved sidste års EM.

- Det skal forhåbentlig ikke gentage sig.

Der er gået et år, siden Danmark floppede mod tjekkerne, men landsholdet har stadig udfald. Senest så vi væsentlige svaghedstegn, da Danmark tabte en træningskamp til Ungarn, efter ungarerne var gået til pause med en ottemålsføring.

- Første halvleg i den kamp var et slag i ansigtet, men vi er blevet mere bevidste om vores fejl, så jeg tror næppe, det bliver aktuelt mod Tunesien. Med et stort antal tilskuere i Boxen tror jeg nok, spillerne er 100 procent klar til sådan en kamp, lyder det fra landstræneren.

Ubehagelige tunesere

Man kan imidlertid ikke sætte lighedstegn mellem Tjekkiet og Tunesien. I hvert fald peger Mads Mensah på, at der er stor forskel på Danmarks kendskab til de to nationer.

- Tjekkiet var på mange måder et mere ubeskrevet blad for os, end Tunesien er, siger den 27-årige landsholdsprofil, der på ingen måde gruer for en ny fiasko.

- Det er ikke noget, jeg har haft i tankerne, og jeg tror generelt ikke, det er noget, der ligger i hovederne på os. 

Og hvad kan man så forvente af Tunesien? Det giver Anders Zachariassen sit bud på:

- Tuneserne har en ubehagelig størrelse. De kæmper en vis legemsdel ud af bukserne, og det kan blive farligt, hvis man ikke er klar til at stå imod. Det er derfor, vi har en vis respekt. Hvis man ikke har det, så tror jeg, man falder igennem. 

Kampen mellem Danmark og Tunesien spilles i Herning lørdag klokken 20.15. Se den på TV 2 eller TV 2 PLAY.