VM håndbold

Nikola Karabatic støder til Frankrigs VM-trup

Verdensstjernen Nikola Karabatic ankommer til Berlin lørdag. Han kommer dog ikke i kamp med det samme.

Den franske landstræner Didier Dinart råder over nogle af verdens bedste håndboldspillere. Lørdag støder hans vel nok bedste spiller, Nikola Karabatic, til Frankrigs VM-trup i den tyske hovedstad Berlin.

Det bekræfter Dinart selv over for Le Parisien.

Nikola Karabatic bliver i første omgang 18. mand. Det vil sige, at han helt sikkert ikke kommer i kamp mod Serbien lørdag aften, men søndag, hvor Frankrig har kampfri, bliver han ifølge det franske medie testet.

Karabatic er bare en personlighed og en vinder

Claus Møller Jakobsen, TV 2 SPORTs håndboldekspert

Usikkerheden omkring 34-årige Karabatics situation skyldes, at han blev opereret i sin venstre fod 19. oktober og ikke har spillet en kamp siden. De første meldinger lød også på fire til seks måneders pause.

Derfor var han ikke blandt de 17 navne, Didier Dinart tirsdag udtog til mesterskabet i Danmark og Tyskland, men da Paris Saint-Germain-stjernen var en del af den franske bruttotrup, kan han til hver en tid blive skrevet ind i VM-truppen på bekostning af en landsmand.

Hvis han altså vel at mærke får grønt lys til at spille, og Dinart på det tidspunkt ikke har brugt sine tre udskiftninger.

- Hvis han slutter sig til os, er han klar. Men 'Niko' ankommer som 18. mand og ikke som en skjult hævner. Der er gået tre måneder, siden han sidst spillede kamp. Én ting er at kunne spille igen, men noget andet er at kunne gøre det på højeste niveau i verden, siger Didier Dinart til Le Parisien.

- Jeg tvivler ikke et sekund på hans integration, men i første omgang vender han tilbage til holdet for at få fornemmelsen.

- Karabatic er en vinder

Bliver Nikola Karabatic en del af VM-truppen, bliver det hans ottende VM-deltagelse. Han har været med til at vinde VM fire gange: 2009, 2011, 2015 og 2017.

- Karabatic er bare en personlighed og en vinder. I min bog er han verdens bedste håndboldspiller nogensinde. Han har alle forudsætningerne, han er en fremragende forsvarsspiller, og han er typen, der tager holdet på ryggen. Og så er det kun én vej, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

- Så jeg tror, det har en stor mental betydning for Frankrig, at han bare kommer og er en del af holdet. Og så kan han skrives ind i truppen, hvis det bliver nødvendigt - og han selvfølgelig er klar til at spille.

Le Parisien skriver videre, at de franske spillere fik besked om Nikola Karabatics snarlige ankomst efter sejren over Brasilien fredag aften.

- Jeg tror ikke, at du finder en (i truppen, red.), der er imod hans tilbagevenden. I deres hoveder er det ikke en frelser, der kommer, det er Nikola Karabatic, lyder det fra den franske landstræner.

- Hvis jeg indkalder ham, er det, fordi jeg på et tidspunkt tror, at han vil hjælpe os med at nå målet, slutter Didier Dinart.

Frankrig vandt 24-22 over Brasilien. Lørdag aften møder de dobbelte franske verdensmestre Serbien, og du kan se kampen på TV 2 SPORT klokken 20.30.

Stillingen i gruppe A

  1. Tyskland (30:19) 2 point
  2. Frankrig (24:22) 2 point
  3. Rusland (30:30) 1 point
  4. Serbien (30:30) 1 point
  5. Brasilien (22:24) 0 point
  6. Korea (19:30) 0 point

Se alle gruppestillingerne her. VM's kampprogram finder du her.