VM håndbold

Nyegaards karakterbog: Seks mand får topkarakter efter storsejr

Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT, giver karakterer efter alle Danmarks VM-kampe. Her er hans vurdering af danskernes indsats mod Tunesien.

De danske håndboldherrer har i den grad meldt sin ankomst i Herning. 

Med svimlende 36-22 over Tunesien har Danmark vundet de to første VM-kampe i suveræn stil, og det afspejler sig endnu engang i Bent Nyegaards karakterbog. 

Hele seks danskere får topkarakteren seks efter kampen, hvor TV 2 SPORTs erfarne håndboldekspert nok engang føler siger tvunget til at udråbe to spillere som kampens bedste.

- Det var Niklas Landin, der skabte den start sammen med Rasmus Lauge. De var helt, helt forrygende fra begyndelsen, og de fastholdt det høje niveau i resten af første halvleg. 

- Det kan kun blive en fest, når man samler 15.000 danskere, og holdet får sådan en start. 7-0 efter syv minutter og 13-2 efter 16 minutter. Det giver bare noget vildt. 

- Sejren over Tunesien tæller lidt ekstra i forhold til den over Chile. Tunesien er ikke noget dårligt hold, og de skabte nogle fine chancer og satte det danske forsvar på prøve med overgangsspillet og evnerne til at finde stregspillerne. 

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstræner Nikolaj Jacobsen. 

Karaktererny

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Niklas Landin: 6 - kampens spiller (en af to)

- Jeg fattes næsten ord. Nogle af hans redninger er ren akrobatik, og i dag var han suveræn. Han var enormt rolig, og flere gange testede han skytterne ved at lade som om, han åbnede for en del af målet. Det blev en stor fordel for Landin, der på et tidspunkt stod med en redningsprocent på 80. Han sluttede på 42 procent. 

Niklas Landin blev efterfølgende kåret som kampens spiller. Video: Anders Masannek Jørgensen

Jannick Green: 6

- Det er et andet 6-tal end Landins, for det er meget svært at komme ind, når festen er forbi. Men Jannick Green viste klasse og holdt gang i festen. Han stod sine 13 minutter på 56 procent. 

Casper U. Mortensen: 6

- Fem mål på fem forsøg. Han er inde i en periode, hvor han er ualmindelig træfsikker. Det kørte så meget for ham, at han også fik sit lob med. En scoring på straffekast blev det også til - meget, meget fin præstation. Ved VM har han scoret på 13 ud af 13 forsøg. Det er flot. 

Magnus Landin: 4

- Han fik ikke så meget at arbejde med i angrebsspillet. Han startede inde på venstre fløj, fordi Danmark startede på den banehalvdel, hvor Mikkel Hansen var længst fra bænken og ikke skulle skiftes ud. Der var et par gange, hvor han havde svært ved at holde fast de i forsvaret. 

Mikkel Hansen: 6

- Det er et uundgåeligt 6-tal. Han var med i den gyldne periode, hvor han og Lauge ejede Boxen sammen med Landin. Da Lauge gik ud, tog Mikkel over. Syv mål plus fire målgivende afleveringer er klasse. Han spillede på et meget højt niveau, inklusiv en underhånd af fuldstændig vanvittig karakter. Sådan en scoring løfter hele hallen. 

Mikkel Hansen med et brag af en underhånd. Video: Anders Masannek Jørgensen

Nikolaj Markussen: 2

- Han kom sent ind i kampen, og det havde han lidt svært ved. Han scorede ikke, og med kun et kvarters tid på banen er det med at være effektiv. Det lykkedes ikke. Hans næste udfordring bliver at være så suveræn i en kort periode på banen, som han er, når han får mange minutter. 

Rasmus Lauge: 6 - kampens spiller (en af to)

- Det var et fuldstændig vildt aftryk, han satte på kampen. Mand-mand-spillet og samspillet med Mikkel Hansen var eminent. Han dækkede godt op i starten af kampen og var god i kontrafasen. En top-top-top-præstation, hvor han også lagde flere gode afleveringer til stregspillerne. De første 20 minutter kan simpelthen ikke spilles bedre. 

Flot dansk start. Video: Anders Masannek Jørgensen

Morten Olsen: UB

- Han spillede ét minut og 56 sekunder. 

Mads Mensah: 4

- Han spillede en lille halv time, hvor det blev til ét mål på to forsøg. Han er en af dem, der kan sine forsvarsting. Han er også blevet dygtig i assistspillet, og det fastholdt han i dag. Fin præstation. 

Nikolaj Øris: 4

- Fem mål på syv forsøg vidner om, at han var rigtig godt skydende. Forsvarsspillet er dog stadig af tvivlsom karakter, fordi han af og til bliver for ivrig eller kommer for sent. Det trækker lidt ned, selvom det var godt at se, at hans skud er på plads. 

Se de syv danske mål fra kampen mod Tunesien. Video: Anders Masannek Jørgensen

Lasse Svan: 4

- Han spillede sin landskamp nummer 200, hvor han scorede et enkelt mål. Han fik ikke noget at arbejde med, og så er det svært at sætte at afgørende præg på kampen. 

Johan Hansen: 4

- Han fik lavet et par dejlige mål. Han valgte at gå selv på sin første chance, og det endte godt. Det var fint for Johan Hansen at komme ind og få fornemmelsen af, hvordan det er at spille VM. 

René Toft: 5

- Han var med i glansperioden. Man kan sætte sit ur efter ham, for efter 12 minutter skal René Toft have en pause - men når han er på banen, så kan man sagtens se hans betydning for forsvaret. Alt ser bedre ud, når René Toft er på banen. 

Anders Zachariassen: 4

- Han var en af dem, der kom ind, da festen var ved at være forbi. Han arbejdede stenhårdt, men han var meget udfordret, fordi tuneserne var dygtige til at krydse og lave overgange. Han kom lidt på mellemhånd over for de store stregspillere. 

Simon Hald: 4

- Han kæmpede rigtig godt, men han var også lidt udfordret i forsvaret. I angrebet fik han scoret to mål på tre skud. Han begik desuden en enkelt stor fejl, da han glemte, at han skulle være blevet på bænken. Det kostede en dansk udvisning til bænken. 

Henrik Møllgaard: 4

- Han spillede næsten konstant med nye folk ved siden af sig i forsvaret. Det stiller store krav til Møllgaard, og desværre endte det med nogle fejl. De små fejl kan analyseres væk, og alt i alt leverede han en rigtig fin præstation mod Tunesien. Han får mere og mere erfaring med de forskellige folk i forsvaret. 

Landstræner Nikolaj Jacobsen: 6

- Nikolaj har haft en forrygende evne til at indstille sit hold til de her vanskelige kampe i begyndelsen af turneringen. Den mentale forberedelse betyder meget. Danmark kommer bragende ind til de her kampe med en enorm spilleglæde. Det er rigtig godt trænerarbejde.

- Han har skabt en helt særlig glæde ved at spille på hjemmebane, og det er kæmpe faktor under en slutrunde. Spillerne ved, hvad de han vil have, og de prøver efter bedste evne at leve op til det. Det har givet landsholdet et flot udtryk 

- Igen mod Tunesien fik han alle mand på banen. Det var kun Morten Olsen, der måtte nøjes med mindre end to minutter. Og så må jeg bare sige, at 75 mål i to kampe er imponerende. 36-22 lørdag aften. Det er sjældent, man rundbarberer et så godt hold som Tunesien.