Tysk topklub langer ud efter Norge: - Vi havde en aftale

Flensborg-spilleren Gøran Johannesen burde ikke have været på banen i Norges første VM-kamp, mener den tyske klub.

Den tyske topklub Flensburg-Handewitt føler sig magtesløs efter den første VM-spillerunde.

Fredag aften blev klubbens venstre back Gøran Johannesen sendt på banen for Norge, selvom tyskerne var af den klare opfattelse, at han slet ikke var klar til at spille kamp. Han brækkede sin højre tommelfinger inden VM, og ifølge klubben, der har vundet alle 19 kampe i denne Bundesliga-sæson, havde man en aftale med det norske håndboldforbund, der ikke er blevet overholdt. Det skriver Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside.

- Flensburgs cheftræner Maik Machulla og den norske landstræner Christian Berge har talt med Flensburgs læger om, hvordan man skulle fortsætte med Johannesen. Det var en klar aftale, der var for Gørans sundheds skyld. En test skulle vise, hvornår Gøran kunne vende tilbage til træningen. Denne undersøgelse blev foretaget af den norske lægestab, ligesom beslutningen om at lade Gøran spille blev truffet uden at vende det med Flensburgs lægestab, skriver klubben.

Gøran Johannesen spillede 36 minutter og 46 sekunder af Norges premierekamp mod Tunesien, hvor nordmændene vandt med 10 mål.

Træner er skuffet og irriteret

Det irriterer Flensburg-Handewitts træner Maik Machulla:  

- Den seneste undersøgelse viste, at Gøran gradvist kunne begynde at træne med. Den kendsgerning, at han allerede spillede en halv time i den første runde var en stor overraskelse for mig. Jeg er meget irriteret og skuffet over den norske stabs tilgang. Spillerens sundhed må altid være førsteprioritet, og efter min opfattelse af denne tidlige belastning ikke befordrende for hans helbred. Men jeg ønsker Gøran og vores norske spillere alt det bedste, og at de alle kommer tilbage til klubben uden skader, siger Maik Machulla til Flensburg-Handewitts hjemmeside.

Med knap 37 minutter pĂĄ banen var Gøran Johanneson den syvende mest brugte nordmand i premierekampen. Han scorede tre mĂĄl pĂĄ fem forsøg, og ifølge TV 2 SPORTs hĂĄndboldekspert Daniel Svensson gjorde han en god figur. 

- Hans niveau var fint. Han spillede godt, siger Svensson og tilføjer: 

- Men det er godt nok overraskende, at der ikke er samhørighed. Et eller andet sted er det spillerens egen beslutning, om han vil pĂĄ banen. SĂĄ mĂĄ han tage konsekvenserne, nĂĄr han kommer hjem. Han er en voksen mand.

Det er andet ĂĄr i træk, det norske landshold kritiseres for at bruge Gøran Johannesen ved en slutrunde. I 2018 var hans daværende klub GOG frustreret over, at han vendte hjem fra EM med en skade, der endte med at holde ham ude i en længere periode. Tidligere har Sander Sagosen ogsĂĄ spillet med en skjult skade.

Norge spiller sin anden VM-kamp lørdag klokken 17.30, hvor Saudi Arabien er modstanderen. Opgøret vises direkte pĂĄ TV 2 PLAY.