VM håndbold

Verdensmestrene overvandt problemer - få overblik over dagens seks VM-opgør

Få overblikket over alle dagens resultater ved VM i håndbold.

Tredje dag ved årets slutrunde bød på seks opgør, hvoraf halvdelen var med hold fra Danmarks gruppe.

Nikolaj Jacobsens tropper var da også selv i aktion, da Tunesien blev besejret i en af dagens sene kampe, hvor de franske verdensmestre var i aktion. Her i artiklen får du overblik over alle dagens kampe med resultater og korte referater. 

Se stillingen i alle fire VM-grupper her.

Frankrig 32-21 Serbien 

De franske verdensmestre er kommet vaklende fra start i holdets titelforsvar. Fredag var de tæt på at tabe point mod Brasilien, og lørdag var der igen problemer for Frankrig. I hvert fald var det serberne, der svingede taktstokken, indtil franskmændene endelig kom i gang sidst i første halvleg.

Herfra var der en anden konsekvens i Frankrigs spil, og da serberne samtidig ramte en scoringskrise var vejen banet. De forsvarende verdensmestre stak helt af i anden halvleg og tog en 11-målssejr over Serbien.

Danmark 36-22 Tunesien

Der var aldrig tvivl om udfaldet, da det danske landshold mødte Tunesien ved VM. Knap fem minutter var spillet, da måltavlen i Herning viste 5-0 i dansk favør, og der skulle gå mere end otte minutter før tuneserne scorede første gang.

Danmark gik til pause foran med ni mål. Føringen blev kun større i anden halvleg, og de danske spillere kunne derfor juble over en sejr på 36-22 over Tunesien.

Tyskland 34-21 Brasilien

Fredag var Brasilien tæt på at tage et overraskende point mod de franske verdensmestre, men den præstation kunne brasilianerne ikke matche dagen derpå. Her var de tyske værter overlegne fra start til slut, og det var derfor fuldt fortjent, at Tyskland tog endnu en storsejr ved VM. 

Titlen som kampens spiller tilfaldt stjernespilleren Uwe Gensheimer, der scorede 10 mål fra den tyske venstre fløj.

Norge 40-21 Saudi Arabien

Set med danske briller ville det bestemt ikke gøre noget med et norsk pointtab mod Saudi Arabien. Nordmændene havde imidlertid ikke i sinde at lade sig snyde, og allerede efter otte minutter var de foran med seks mål.

Saudi Arabien var aldrig i nærheden af at komme tilbage i kampen. Dermed udeblev overraskelsen, og Norge vandt med hele 19 mål.

Østrig 24-32 Chile

Efter 23-målsnederlaget til Danmark i åbningskampen var det nok de færreste, der havde forventninger til Chile ved årets slutrunde. Ikke desto mindre rejste det sydamerikanske mandskab sig med bravur mod Østrig. Allerede efter to minutter havde chilenerne bragt sig foran med to mål, og havde det ikke været for en stærk østrigsk slutspurt sidst i første halvleg, ville føringen have holdt til pausefløjt.

I stedet gik Østrig til pause foran med en enkelt, men det europæiske mandskab var slet ikke klar fra start af anden halvleg. Fem chilenske scoringer på tre minutter bragte sydamerikanerne på sejrskurs, og til sidst kunne Østrig slet ikke følge med. Derfor vandt Chile med hele otte mål.

Rusland 34-27 Korea

Nord- og Sydkorea stiller ved VM op under samme flag og har i den forbindelse fået lov at skrive flere spillere ind i truppen end alle andre nationer. Den slags særbehandling har vakt kritik, men det så nu ikke ud til at hjælpe koreanerne synderligt i kampen mod Rusland.

Midt i første halvleg lavede russerne fire lynscoringer i træk, og derfra haltede Korea efter hele kampen. Rusland kørte en sikker syvmålssejr hjem og har dermed tre point efter to kampe ved VM.