Det er en sejr for Karabatic at være med til VM

Nikola Karabatic var dømt ude i minimum fire måneder, men mindre end tre måneder efter sin operation i foden øjner han et comeback.

Smilet er ikke til at tørre af Nikola Karabatic i disse dage.

Den franske håndboldstjerne har trodset lægernes dom og er i stedet for at sidde hjemme i sin sofa i Paris med omkring det franske landshold ved VM.

- Det er stort for mig at være her i Berlin (hvor Frankrig spiller sine gruppekampe, red.). Jeg er glad for at være her. Så det er ikke så hårdt (at skulle sidde på tribunen), for det er en sejr for mig at være med omkring holdet, siger Nikola Karabatic til TV 2 SPORT.

Karabatic blev opereret 19. oktober for et brud i en fodrodsknogle. Siden har han genoptrænet i sin klub, Paris Saint-Germain, med mesterskabet i Tyskland og Danmark som en gulerod.

- Jeg føler mig godt tilpas. Jeg er glad for at være sammen med holdet. Først blev jeg fortalt, at jeg skulle være væk fra håndbold i fire måneder, så at være her efter knap tre er stort for mig, siger Karabatic.

- Vi har ikke en plan. Jeg er her for at forsøge at indhente noget af det tabte, fordi jeg skal træne med holdet for at kunne genfinde rytmen og være i stand til at hjælpe.

Bliver Nikola Karabatic meldt klar og skrevet ind i den franske VM-trup, bliver det hans ottende VM i karrieren. Skulle det ikke ske, lover han alligevel sin fulde støtte til landsholdskammeraterne.

- Jeg vil forsøge at hjælpe dem, og jeg vil forsøge at hjælpe holdet, selv hvis jeg ikke kommer til at spille. Jeg vil heppe og dele ud af min erfaring. Jeg vil forsøge at give dem selvtillid. Selv hvis jeg bare får fem minutter, vil jeg gøre mit bedste for at hjælpe.

Karabatic var med til at vinde VM i 2009, 2011, 2015 og 2017.