VM håndbold

Fræk scoring og vild redning - sådan gik søndagens seks VM-kampe

Få overblikket over alle dagens resultater ved VM i håndbold.

Der var seks kampe på programmet på fjerde dag af årets VM-slutrunde. 

Sverige, Kroatien, de spanske europamestre og Gudmundur Gudmunssons islændinge var alle i aktion. Her i artiklen får du overblik over udfaldet af alle dagens kampe.

Se stillingen i alle fire VM-grupper her.

Sverige 31- 16 Argentina

Argentina fik i sin første VM-kamp et højst overraskende point mod Ungarn, men i kamp to mod Sverige var de aldrig i nærheden af sensationen.

Anført af Nikolaj Jacobsens målvogter i Rhein-Neckar Löwen, Andreas Palicka, vandt Sverige med 15 mål. Palicka havde et hav af store redninger og holdt i de første knap 50 minutter Argentina nede på sølle 12 scoringer.

Spanien 32-25 Island

Søndagens største VM-brag stod mellem Spanien og Island. Og det var helt som forventet de spanske europamestre, der tog teten fra start. Gudmundur Gudmundssons tropper gjorde det ikke nemt for sig selv, da de måtte notere sig for kampens første udvisning allerede efter firer minutter.

Spanien udnyttede overtallet til at opbygge en komfortabel føring, og den holdt de helt til slutfløjt. Islændingene var ellers godt på vej mod et comeback midt i anden halvleg, men europamestrene fik lukket ned for det, inden føringen for alvor kom i fare. Dermed vandt Spanien en sikker syvmålssejr over Gudmundsson og Island.

Ungarn 34-24 Angola

Angola overraskede alt og alle ved at besejre Qatar med en scoring i sidste sekund af holdets åbningskamp, men søndag kom det angolanske mandskab ned på jorden. Ungarerne hungrede nemlig efter en sejr efter den skuffende VM-indledning, hvor holdet måtte nøjes et point mod Argentina.

Angola var aldrig i nærheden af at true Ungarn, men de leverede til gengæld et drømmemål af dimensioner. Video: TV 2 Sport

De lagde derfor et hårdt tryk fra start, og det kunne aflæses på måltavlen. Efter otte minutter havde Ungarn opbygget en føring på fire mål, og den var Angola aldrig i nærheden af at true. Dét selvom det ungarske landshold måtte undvære Bendeguz Boka, der blev udvist mod slutningen af første halvleg. Ungarn slog Angola med 34-24.

Kroatien 35-27 Japan

Kroaterne gik ind til kampen mod Japan som klare favoritter, og de lod sig tydeligvis ikke mærke af forventningspresset. Da knap 10 minutter var spillet, stod der 7-1 til Kroatien, og så var opgøret ligesom afgjort. 

Zlatko Horvath blev topscorer i Kroatiens sejr over Japan. Her snyder han den japanske målvogter med et flot lob. Video: TV 2 Sport

Særligt stjernefløjen Zlatko Horvat strålede på det kroatiske mandskab. Med otte mål på ni forsøg var han kampens klare topscorer.

Qatar 28-23 Egypten

Efter en helt lige indledning, hvor de to hold nærmest skiftedes til at score, tog Qatar teten i slutningen af første halvleg. Derfor kunne ørkenstaten gå til pause foran med tre mål, men det var nu ikke fordi, Egypten undlod at kæmpe imod. Efter 23 minutters spil leverede den egyptiske målvogter Karim Hendawy kampens detalje, da han spurtede ind fra bænken og parerede en afslutning i Qatars kontrastød.

Karim Hendawy fra Egypten leverede en utrolig redning i VM-kampen mod Qatar. Video: Bo Bentsen

I sidste ende fik Egypten dog ikke udbytte af den heltemodige fight. Qatar vandt med fem mål sikrede sig den første sejr ved VM efter choknederlaget til Angola i første runde.

Makedonien 28-23 Bahrain 

Første halvleg bølgede frem og tilbage, men i minutterne inden pausefløjt stak makedonerne af. Derfor var Bahrain bagud med fire mål, inden anden halvleg der heller aldrig for alvor gik den undertippede nations vej. 

Den makedonske stjerne Kiril Lazarov blev kampens spiller i sejren over Bahrain. Video: TV 2 Sport

Makedonien vandt dermed igen og har maxpoint efter to kampe ved VM. Igen var 38-årige Kiril Lazarov afgørende. Makedonernes spillende legende scorede otte mål på ti forsøg, hvilket gjorde ham til topscorer i opgøret.