VM håndbold

Gudmundsson har aldrig oplevet noget lignende: - Det var latterligt

Ifølge den islandske landstræner Gudmundur Gudmundsson fik spanierne alt for lang tid til at afvikle deres angreb.

Gudmundur Gudmundsson var alt andet end tilfreds søndag aften.

Fra sidelinjen kunne han se sine islandske tropper tabe 25-32 til de spanske europamestre, men det var ikke resultatet i sig selv, der vakte Gudmundssons harme. Det gjorde derimod kampens tjekkiske dommerpar, der ifølge Islands landstræner gav spanierne alt for lang snor i angrebsspillet.

- Jeg har aldrig før oplevet, at armen er kommet op så ofte, som når Spanien var i angreb, og dommerne fløjtede aldrig for angrebsfejl. De kunne bare spille og spille og spille og spille. Det var jo latterligt og meget mærkeligt at kigge på, siger Gudmundur Gudmundsson til TV 2 SPORT. 

I den anden ende af banen var vilkårerne ifølge islændingen stik modsatte. Det forklarede han på pressemødet efter kampen:

- Vi kæmpede meget og armen røg op. Jeg tror, det skete 15 gange, så vi fik aldrig muligheden for at afslutte vores angreb. Det var uheldigt, og det gjorde det virkelig svært for os. Modsat fik Spanien lang tid i deres angreb. Derfor scorede de, og det var meget frustrerende for mit hold.

Udvisninger forhindrede comeback

De lange spanske angreb var imidlertid ikke det eneste, der bragte de islandske temperamenter i kog. Syv gange i kampen måtte en af Islands spillere notere sig for en to minutters udvisning, og det var for mange ifølge landstræneren.

- Hver gang vi var på vej tilbage i kampen, fik vi en udvisning. Det må vi kigge på. Der var nogle af dem, jeg ikke kunne forstå, men sådan er det, lyder det fra Gudmundur Gudmundsson, der møder opbakning fra Aron Palmarsson:

- Jeg bliver nødt til at sige, at jeg ikke forstår de udvisninger, vi fik. Jeg ved ikke, om det er håndboldsporten, der ændrer sig, men vi fik fire eller fem udvisninger for ingenting. Jeg vil ikke sige, at det var derfor, vi tabte, men det er virkelig svært at spille i undertal mod hold som Spanien. 

På pressemødet medgav spanske Daniel Sarmiento, at Spanien tog sig god tid i angrebsspillet, men han mener ikke, det var udslagsgivende. Der var derimod defensiven, mente han:

- Vi havde stor tålmodighed i vores angreb og brugte meget tid på at score mål, men det vigtigste var vores forsvarsspil. Det var forskellen på de to hold. 

Med nederlaget står Island uden point efter to kampe ved årets VM-slutrunde, og Gudmundur Gudmundssons mandskab er derfor pisket til at vinde de resterende gruppekampe for at sikre en plads i mellemrunden. Spanien topper gruppen foran Makedonien og Kroatien. Få overblik over grupperne her.