VM håndbold

Jacobsen varsler store ændringer i den tredje VM-kamp

Håndboldherrernes fans kommer til at se nogle andre spillere i hovedrollerne, når Danmark møder Saudi-Arabien mandag aften.

Efter to suveræne sejre har landstræner Nikolaj Jacobsen proklameret ændringer i Danmarks tredje gruppekamp.

Spilletiden skal fordeles i endnu højere grad mod Saudi-Arabien, end det er blevet gjort i de første kampe mod Chile og Tunesien, hvor alle spillere ellers har været på banen.

- Der er et midterforsvar, hvor jeg gerne vil prøve nogle andre opstillinger og måske give Anders Zachariassen lidt mere spilletid, end han har fået indtil nu. Det samme med Morten Olsen og Nikolaj Markussen. Der er ikke nogen, ud over Casper U. Mortensen, som ikke skal spille. Men der er nogen, jeg gerne vil spare, siger landstræner Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Det er dog uvist, om Nikolaj Øris kommer til at spille kampen.

Han forlod søndag den danske VM-lejr, fordi han havde fået fri i landstræneren - uden nogen forklaring fra Dansk Håndbold Forbunds side. Hans kone er højgravid og har termin den 25. januar, så dét kan meget vel være forklaringen.

Med knap 12 minutter på banen er Morten Olsen den danske spiller, der har fået mindst spilletid i de to første kampe. Markussen og Zachariassen har begge spillet lige omkring 36 minutter.

I Danmarks to første kampe har seks spillere sammenlagt været på banen i over en time. Det er Niklas Landin, Casper U. Mortensen, Lasse Svan, Henrik Møllgaard, Mads Mensah og Nikolaj Øris.

Med Casper U. Mortensens knæskade kan Magnus Landin desuden også forvente fuld tid på venstre fløj, da han er den eneste kampdygtige venstrefløj i truppen. 

Hårdt at ride videre

Under TV 2’s VM-dækning har håndboldekspert Claus Møller Jakobsen flere gange pointeret, at Danmark skal passe på med at drosle ned for energien, selvom man er storfavorit mod en nation som Saudi-Arabien.

Derfor kan det være en ekstra god idé at give ’reserverne’ en hovedrolle i mandagens kamp.

- Når man rider på en bølge, så er det faktisk benhårdt arbejde at blive på den, så man ikke leverer halvsjasket indsats og går derfra med en dårlig fornemmelse, siger Claus Møller Jakobsen.

Den følelse kender den tidligere landsholdsstreg Jesper Nøddesbo, der er ekspert for TV 2 SPORT under VM.

- I sådan en kamp som den mod Saudi-Arabien er det ekstra hårdt arbejde. Man kan næsten kun skuffe, fordi der er tårnhøje forventninger. Derfor er det svært ikke at skuffe både tilskuerne og sig selv, når alle forventer, at man skal spille en god kamp.

Danmarks tredje gruppekamp spilles mandag aften. Tirsdag venter Østrig i den næstsidste gruppekamp.