VM håndbold

Nikolaj Øris har forladt VM-lejren

Dansk Håndbold Forbund bekræfter, at Nikolaj Øris har forladt landsholdslejren, men vil ikke uddybe det.

Den danske VM-højreback Nikolaj Øris Nielsen var ikke til stede ved presseseance og træning i Boxen i Herning.

Dansk Håndbold Forbund, DHF, bekræfter over for TV 2 SPORT, at Øris har forladt landsholdslejren, men forbundet ønsker ikke at uddybe årsagen.

Øris' kæreste er højgravid og har termin den 25. januar, hvorfor landstræner Nikolaj Jacobsen hele tiden har været bevidst om, at en fødsel kunne komme i spil.

Men sportschef i DHF, Morten Henriksen, vil altså ikke give en forklaring og siger, at landstræneren har givet ham fri.

- Han har fået fri til den her seance.

Hvorfor?

- Vi har jo den dejlige mulighed, at vi er i Danmark og har haft mulighed for at give Nikolaj lidt ekstra rum. Nu får han lidt luft, og så bliver han snart klar igen, siger Morten Henriksen, der er sportschef i DHF, til TV 2 SPORT.

Er han taget hjem til sin kone?

- Det skal du spørge nogle af de andre om. Det er Nikolaj (Jacobsen, red.), der er så flink en landstræner og giver fri i de her situationer, siger Morten Henriksen med et smil.

Hvornår forventer I, at han er tilbage?

- Det ved jeg faktisk ikke på nuværende tidspunkt.

Kommer han til at spille kampen i morgen?

- Det håber jeg da. Specielt fordi han har gjort det så godt, som han har.

Danmark møder mandag Saudi-Arabien i den tredje kamp ved VM.

Her må Nikolaj Jacobsen se bort fra fløjspilleren Casper U. Mortensen fra FC Barcelona, da han fik et lille tryk på knæet i lørdagens storsejr over Tunesien. Han har været særdeles træfsikker i de første to kampe med 13 scoringer på ligeså mange forsøg.

Derfor kan landstræner Nikolaj Jacobsen potentielt stå i en situation, hvor han kun har 14 spillere til rådighed, såfremt Nikolaj Øris ikke når at vende tilbage.

Eneste venstrehåndede back

Nikolaj Øris er den eneste venstrehåndede højre back i Danmarks VM-trup. Martin Larsen er med i landsholdslejren som det eneste venstrehåndede alternativ til pladsen, men han er altså ikke en del af 16-mandstruppen.

Han har spillet en time, 11 minutter og 48 sekunder i de to første kampe, hvor det er blevet til seks mål på ti forsøg.Nikolaj Øris scorede fem af målene i lørdagens sejr over Tunesien, hvor Bent Nyegaard kvitterede med karakteren fire.

- Fem mål på syv forsøg vidner om, at han var rigtig godt skydende. Forsvarsspillet er dog stadig af tvivlsom karakter, fordi han af og til bliver for ivrig eller kommer for sent. Det trækker lidt ned, selvom det var godt at se, at hans skud er på plads. 

Danmark har maksimumpoint efter to kampe og en målscore på +37.