VM i håndbold (K)

Tunesiske tilskuere tog Boxens bedste pladser - uden at have billet

Dansk Håndbold Forbund skærper opmærksomheden omkring tilskuerne efter en episode med en stor gruppe tunesiske fans.

Mange tilskuere mødte et optaget sæde, da de lørdag aften før Danmarks VM-kamp mod Tunesien fandt den plads i Jyske Bank Boxen, de havde betalt mange hundrede kroner for.  

En stor gruppe tunesiske tilskuere havde valgt at samle sig på Boxens bedste - og dyreste - pladser på den ene langside, så sikkerhedsfolk måtte bruge lang tid på at få tuneserne dirigeret hen til pladser andre steder i arenaen, hvor de faktisk skulle sidde. 

- Vi har en gruppe tunesiske fans, som får sat sig på nogle pladser, der ikke er deres. Allerede inden kampen går i gang, bliver vi opmærksomme på det og orienterer vores vagtværn, men vi får desværre for sent flyttet tuneserne til deres respektive pladser, forklarer Dansk Håndbold Forbunds generalsekretær Morten Stig Christensen til TV 2 SPORT. 

- Det er meget uheldigt og ærgerligt for både tuneserne og vores fans, at vi ikke får eskorteret dem på plads fra start, men det er vi selvfølgelig forberedte på videre frem i turneringen. Der vil vi sørge for at sikre, at større fangrupperinger sidder på deres rigtige pladser fra start, siger han.

Episoden med de tunesiske tilskuere var til gengæld også den eneste gang, at tunesere gav problemer i Boxen lørdag aften.

Inde på banen vandt Danmark nemlig en storsejr på 36-22.