'Uvurderlige' Karabatic kæmper for at blive VM-klar

Nikola Karabatic er stødt til den franske VM-trup. Planen er, at han på et tidspunkt skal skrives ind i truppen og hjælpe Frankrig til VM-succes.

Lørdag landede verdensstjernen Nikola Karabatic i Berlin.

Søndag og de kommende dage skal han testes, så den franske landstræner Didier Dinart kan blive klogere på, hvornår han kan skrive den 34-årige Paris Saint-Germain-spiller ind i VM-truppen.

- Jeg prøver at komme på niveau, så jeg kan komme med på landsholdet igen. Men igen: Det er op til træneren, siger Nikola Karabatic.

- Jeg er glad for at være her og glæder mig på holdets vegne. Og jeg håber, at jeg kan hjælpe dem lidt, siger han.

Det har hele tiden været planen, at Karabatic i løbet af turneringen skulle blive en del af Frankrigs hold. Det er endda selv om, at han efter operationen i sin venstre fod 19. oktober blev dømt ude i fire til seks måneder.

- Jeg tror ikke, at du finder en (i truppen, red.), der er imod hans tilbagevenden. I deres hoveder er det ikke en frelser, der kommer, det er Nikola Karabatic, sagde Didier Dinart til Le Parisien lørdag.

Karabatic har genoptrænet på livet løs i sin klub siden operationen for et brud i en fodrodsknogle.

Han er en uvurderlig spiller for Les Bleus

Claus Møller Jakobsen om Nikola Karabatic

Dinart har fulgt ham tæt i det forløb, og han er ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen, der har talt med den franske landstræner, glad for at have sin stjerne tilbage.

- Han siger, at Karabatic bare er den her vidunderlige vindertype, siger Claus Møller Jakobsen, inden han kommer med sin egen vurdering af Karabatics betydning for Frankrig:

- Det er, som om roen bare sænker sig over holdet, så snart Karabatic træder ind i sådan en trup. Han er en uvurderlig spiller for Les Bleus.

Nikola Karabatic sad på tribunen, da Frankrig uden problemer slog Serbien 32-21 lørdag aften. Sejren betyder, at de dobbelte franske verdensmestre har fire point for to kampe i gruppe A.

Næste kamp for franskmændene er mod Korea mandag aften.

Se alle gruppestillingerne her.