Danmarks problemer kommer på det helt rigtige tidspunkt, mener eksperter

16x9
Nikolaj Øris har fået fri under VM. Han var ikke med under søndagens træning i 'Boxen'. Foto: Jonathan Nackstrand / Ritzau Scanpix

Casper U. Mortensen misser Danmarks tredje gruppekamp på grund af en skade, mens Nikolaj Øris har forladt VM-lejren.

Når den første ærgrelse over søndagens udfordringer for det danske landshold har lagt sig, er der god grund til at finde det gode humør frem. Rigtig god grund, endda.

Det mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen, der tager Casper U. Mortensens skade og Nikolaj Øris' pludselige fridag med ophøjet ro. Mortensen misser den tredje gruppekamp, mens Øris' deltagelse er uvis.

- Sportsligt betyder det ikke noget, at Mortensen sidder ude, og at Øris sandsynligvis heller ikke er med mod Saudi Arabien. Det er en kamp, Danmark kommer til at vinde, siger Claus Møller Jakobsen.

Nikolaj Øris' kæreste er højgravid med parrets andet barn. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har hun termin 25. januar, og det har hele tiden været planen, at Øris skulle være med ved fødslen.

Hvis søndagens fridag skyldes den ventede familieforøgelse, kan Danmark komme til at spille den tredje VM-gruppekamp med kun 14 ud af 16 mulige spillere.

- Ja, holdet bliver lidt smalt. Men vi glæder os på Øris' vegne, og timingsmæssigt kan det ikke være bedre. De to første kampe er overstået, og nu har vi to overkommelige opgaver foran os. Så kan Øris forhåbentlig komme tilbage som en lykkelig far, siger Claus Møller Jakobsen.

Godt at få det 'ud af systemet'

Jesper Nøddesbo spiller til daglig med Nikolaj Øris i Bjerringbro-Silkeborg, men under VM er den tidligere landsholdsstreg ekspert på TV 2 SPORT. Nøddesbo mener også, at Øris' fridag kommer ganske belejligt.

- Det kan også være rart at få det ud af systemet, i stedet for at han skal gå og tænke på, hvornår det mon sker (fødslen, red.).

Under VM er det tilladt at skifte ud i truppen tre gange. Danmark har allerede brugt én udskiftning, da Hans Lindberg blev erstattet af Johan Hansen på grund af en skade. Derfor er det planen at spille mandagens kamp uden Casper U. Mortensen, så Nikolaj Jacobsen ikke bruger endnu en udskiftning.

Hverken landstræner Nikolaj Jacobsen eller Dansk Håndbold Forbunds sportschef Morten Henriksen vidste søndag aften, om Nikolaj Øris kommer til at være med i mandagens kamp.

Højrebacken Nikolaj Øris trænede ikke med resten af truppen søndag eftermiddag. DHF ved ikke, hvornår han kommer tilbage.

Danmarks kamp mod Saudi-Arabien spilles mandag aften. Tirsdag venter Østrig i den næstsidste gruppekamp.