VM håndbold

Nikolaj Øris er tilbage i VM-lejren - blev far i nat

Nikolaj Øris er tilbage i den danske VM-lejr og spiller i aften, bekræfter DHF's sportschef over for TV 2 SPORT.

Nikolaj Øris er tilbage i den danske spillertrup ved VM og spiller aftenens VM-kamp mod Saudi-Arabien. 

Det bekræfter Dansk Håndbold Forbunds sportschef Morten Henriksen over for TV 2 SPORT.

- Jeg har hilst på Nikolaj, der er tilbage i lejren. Og ja, han spiller i aften, siger sportschefen.

Han ville ikke fortælle nærmere om årsagen til højrebackens smuttur væk fra VM-lejren, men TV 2 SPORT erfarede, at han i nat var blevet far. Det bekræftede Nikolaj Øris sidst på eftermiddagen via sin Instagram-profil.

 Øris' kæreste havde termin 25. januar. Han har tidligere fortalt, at han ønskede at være til stede ved fødslen.

Forlod lejren

Søndag forlod han lejren, fortalte Morten Henriksen til TV 2 SPORT, men han og DHF ønskede ikke at give en forklaring udover, at landstræner Nikolaj Jacobsen havde givet ham fri.

Nikolaj Øris er den eneste venstrehåndede bagspiller i Danmarks VM-trup. Martin Larsen er ganske vist også venstrehåndet højre back og med i landsholdslejren, men han er altså ikke en del af 16-mandstruppen.

Nikolaj Jacobsen råder dog kun over 15 spillere i kampen mod Saudi-Arabien, fordi Casper U. Mortensen pådrog sig en mindre knæskade i kampen mod Tunesien.

- Sportsligt betyder det ikke noget, at Mortensen sidder ude, og at Øris sandsynligvis heller ikke er med mod Saudi Arabien. Det er en kamp, Danmark kommer til at vinde, sagde håndboldekspert Claus Møller Jakobsen søndag, efter at Øris var taget hjem til sin familie.

Øris har spillet en time, 11 minutter og 48 sekunder i Danmarks to første kampe ved VM, hvor det er blevet til seks mål på ti forsøg.

Senest scorede han fem af målene i lørdagens sejr over Tunesien, hvor Bent Nyegaard kvitterede med karakteren fire.

- Fem mål på syv forsøg vidner om, at han var rigtig godt skydende. Forsvarsspillet er dog stadig af tvivlsom karakter, fordi han af og til bliver for ivrig eller kommer for sent. Det trækker lidt ned, selvom det var godt at se, at hans skud er på plads, lød begrundelsen.

Danmark spiller tredje kamp ved VM mandag klokken 20.15 mod Saudi Arabien i Boxen, Herning.