Nøddesbo er ’helt tosset’ med Landins arrogance

Jesper Nøddesbo har spillet masser af landskampe sammen med Niklas Landin. Under VM har Nøddesbo nydt at følge ham på afstand.

Roserne har været næsten uendelige efter to pragtkampe af Niklas Landin.

En samlet redningsprocent på 51 kalder naturligt på flotte gloser, men et enkelt ’grimt’ ord fra en tidligere landsholdskammerat er det også blevet til. Et ord, som Niklas Landin ikke er ubetinget fan af, om end det er kærligt ment, fortæller Jesper Nøddesbo, der er ekspert for TV 2 SPORT under VM.

- Jeg er vild med, når Niklas bliver småarrogant. Jeg ved godt, han ikke kan lide ordet, men jeg er helt tosset med det. Når han er aktiv og ude for at smådiskutere med spillerne, påvirke dommerne eller klappe modspillerne i røven og sige: ”Kom igen”. Det giver mig som tilskuer og som tidligere landsholdsspiller en ro, for så ved jeg, Niklas er, hvor han skal være, siger Jesper Nøddesbo.

I de to første kampe har Niklas Landin sørget for at lukke af, så Danmark kunne komme foran med 7-1 og 7-0. Han har gestikuleret, så både Royal Arena og ’Boxen’ er brudt ud i øredøvende jubel – og selvom han ikke er meget for prædikatet småarrogant, så er han det med fuldt overlæg.

- Det er ligeså meget for mig selv. Så ved jeg, at jeg opildner mig selv til at tage den næste bold, siger Niklas Landin.

Kommer det, når du føler dig godt spillende?

- Ja, det gør det helt sikkert. Der har man selvtilliden til at kunne gøre det – at gå ud og sige til en modspiller, at han er en stor dreng og ikke bør kaste sig på den måde. Men ja, det kommer helt sikkert i og med, man får redninger. Redninger giver selvtillid.

Flot dansk start. Video: Anders Masannek Jørgensen

Men ifølge Jesper Nøddesbo er Landins psykologiske spil ikke kun afledt af redninger. Det er også med til at skabe redningerne, som Danmarks nummer et har haft 23 af i de to første kampe.

- Når Niklas er i gang med attituden, så sætter han sig i en position, hvor han har meget større mulighed for at tage boldene. Han er inde i hovederne på sine modspillere, så han vinder kampen på flere plan: Både i målet og i hovederne på modspillerne. Jeg tror, mange bliver bange for Niklas, siger Jesper Nøddesbo, inden Landin tager det sidste ord:

- Det er klart, at hvis du kan få et lille overtag på en spiller, så skal du slå til. Så kan det være, der ligger en redning eller to og venter.

Landin og Danmark spiller den næste VM-kamp mandag aften mod Saudi Arabien. Tirsdag venter Østrig i den næstsidste gruppekamp, inden Danmark og Norge spiller torsdag 17. januar.

Herunder kan du høre TV 2 SPORTs seneste udgave af håndboldpodcasten, hvor netop Jesper Nøddesbo er med som gæst: