VM håndbold

Nyegaards karakterbog: Danmark består forbandet svær opgave

Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT, giver karakterer efter Danmarks VM-kamp mod Saudi-Arabien.

Seks point ud af seks mulige er status for Danmarks første tre kampe ved VM på hjemmebane, efter de mandag aften uden problemer slog Saudi-Arabien med 34-22.

En pligtsejr, som ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard endte med at være godkendt.

- Danmark bestod opgaven med at finde koncentrationen, som var det afgørende her. Det tog Danmark en halvlegs penge, og der måtte en timeout i anden halvleg til. Her ændrede Danmark det til et 5:1-forsvar, og det var en god ide, som tydeligt gav mere energi, siger han.

Danmark fik testet sin bredde af, hvor fire nye ansigter fandt vej til startopstillingen. Dette kunne ses på præstationen i begyndelsen.

- Det var helt som forventet en forbandet svær opgave at skulle skifte så meget ud, bringe topkvalitet og samtidig bevare koncentrationen. Jeg siger ikke, at det ikke kan lade sig gøre, men det er svært. Derudover skulle der koncentration til, og den opgave var ikke bestået i første halvleg, men når man kigger på det samlede resultat, kan det bestemt karakteriseres som en godkendt præstation, siger han.

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstræner Nikolaj Jacobsen. 

Karaktererny

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Niklas Landin: 5

Han gik på banen i en periode, hvor der kom mere energi i forsvaret, og så tog han halvdelen af skuddene. Sådan skal det bare gøres.

Jannick Green: 2

Han lander på 21 procent med fire redninger på 19 skud. Han fik ikke meget hjælp af forsvaret og havde heller ikke i dag kapaciteten til at levere det ekstraordinære.

Magnus Landin: 5 (kampens spiller)

Han laver syv mål på otte skud. Forsvarsdelen var ikke fantastisk i første halvleg, hvor forsvaret ikke fungerede godt. Det var han også en del af. Til gengæld var han ganske koncentreret i 5:1-forsvaret i anden halvleg. Når man rammer det hele ind, er han den klare kampens spiller. Jeg var imponeret over, at han bare er stort set lige så sikker, som han har været i det første halvår i Bundesligaen for Kiel.

I første halvleg sad jeg med fornemmelsen af, at Danmark brændte en pæn portion af de oplagte chancer, men hver gang, den kom ud til Magnus Landin, fik han det til at se let ud.

Mikkel Hansen: UB

Han scorer på tre straffekast og var inde på et enkelt angreb.

Nikolaj Markussen: 3

Det var en uskarp Markussen mandag aften. Han lavede gode ting og gode assists, men i første halvleg, som skulle være hans mulighed for at markere sig, var han for uskarp. Det er ikke godt nok. I første halvleg var det under middel, men hans anden halvleg gør, at vi lige klemmer os op på middelkarakter, for her kom han trods alt ind og fik rettet lidt op på det.

Rasmus Lauge: 5

Rasmus Lauge har fem flotte assists og hjælper godt til i forsvaret. Han kom ind med stor autoritet og var en stor hjælp, da Nikolaj Jacobsen havde brug for det. Andet er der ikke at sige om endnu en flot præstation af Lauge.

Morten Olsen: UB

Han spiller fem minutter og 55 sekunder, men det er ikke nok til bedømmelse.

Mads Mensah Larsen: 4

Han skulle hanke op i det på playmakerrollen fra kampens begyndelse. Han fik 45 minutter på banen, men det var ikke en toppræstation. Det var gedigent og godt, men ikke prangende.

Nikolaj Øris: 4

Han laver fem mål på otte forsøg og spiller en god angrebskamp, hvor det også blev til tre asssists. Forsvarsmæssigt synes jeg, at både han, Svan og Johan Hansen bliver kørt rundt af og til. Tager man den del med, var der ikke nok autoritet over hans forsvarsspil.

Danmark trækker fra i slutningen af første halvleg. Video: Anders Masannek Jørgensen

Lasse Svan: 3

Han fik de første 16 minutter, og det var ikke nogen stor præstation. Hans specialitet svigter i øjeblikket. Det er tredje gang i træk, han har misset sit karakteristiske Svan-lob. Samarbejdet mellem ham og Øris svigtede særligt en enkelt gang, og det er unødvendigt.

Johan Hansen: 3

Han begyndte rigtig godt, men så smed han et par fine chancer væk. Efterfølgende scorede han igen og lavede noget vanvittigt spektakulært. Han har en formidabel springkraft og er meget ekvilibristisk.

Fløjespilleren scorer sin første chance. Video: Anders Masannek Jørgensen

René Toft: UB

 

Anders Zachariassen: 5

Han laver fem mål på seks forsøg. Han havde også nogle gode assists. Han var bestemt ikke fejlfri i forsvaret, men jeg kan lide hans energi. Der var til tider uorden i forsvaret.

Simon Hald: UB

Han scorer en enkelt, men var ikke nok på banen til en bedømmelse.

Henrik Møllgaard: 4

Møllgaard har jo det pivilegie, at han er forsvarets omdrejningspunkt. Han dækker alle minutter og dækker sammen med alle mulige forskellige og var også bagerste mand i 5:1-forsvaret. Som første halvleg skred frem og i starten af anden halvleg kunne heller ikke han bringe orden i forsvaret. Det hjalp så, da Danmark ændrede formation.

Landstræner Nikolaj Jacobsen: 4

Han foretog store ændringer, og det var jeg helt på linje med ham i. Han vidste, at det ville blive en svær opgave at få det til at hænge sammen med de nye konstellationer. Selvom de havde talt meget om koncentrationen, kunne spillerne ikke leve op til det i første halvleg.

Jeg vil rose ham for, at han fik sat stikket i og fik antændt energi ved en tidlig timeout i anden halvleg, hvor han skiftede til 5:1-forsvaret, fik Landin på mål og spillede en meget koncentreret og god afslutning på kampen.

Første halvleg var ikke dårlig, men det var bare ikke godt nok i forhold til det, vi har set indtil videre i turneringen. Det skyldes selvfølgelig det store antal ændringer, han foretog. Han fik samlet sit hold godt op og hjalp sit hold med blandt andet ændringen til 5:1-forsvaret. Det bliver et stort 4-tal til landstræneren.

Træneren taler med store bogstaver. Video: Anders Masannek Jørgensen