'Sindssygt glad' Øris fortæller om sin søns fødsel - sov fra fem til otte

Det har været et hektisk døgn for Nikolaj Øris, der kort efter midnat overværede sin søns fødsel.

Nikolaj Øris nåede ikke at sove mange timer inden kampen mod Saudi-Arabien, og det havde den danske højre back en ekstraordinært god grund til.

- Jeg er sindssygt glad for, at jeg fik lov til at være med til min søns fødsel, siger Øris til TV 2 SPORT, inden han afslører, at drengen skal hedde Jens.

Søndag var Danmarks eneste venstrehåndede bagspiller fraværende ved landsholdets pressemøde og træning, og derfor opstod der tvivl om, hvorvidt Nikolaj Øris kunne nå tilbage i lejren i tide til kampen mod Saudi-Arabien.

- Jeg blev ringet op om eftermiddagen om, at vandet var gået hjemme ved min kæreste, så jeg måtte trisse hjemad. Det gik stille og roligt, og uden at der skete det helt store, og vi tog på sygehuset om aftenen. Kort efter midnat kom vores søn til verden, fortæller Øris, der ikke fik meget søvn.

- Jeg tror, det var fra fem til otte. Tre rigtig gode timer fik jeg.

(artiklen fortsætter under billedet)

- Jeg havde fuld fokus på min familie, og da jeg så tog afsted i eftermiddags, begyndte jeg at koncentrere mig om håndboldkampen.

Var 'på bar bund'

Nikolaj Øris' sene ankomst betød, at han aldrig nåede at se video på mandagens modstander, og derfor vidste han ikke rigtig, hvad han gik ind til, da han fik besked om, at han var i startopstillingen.

- Jeg må indrømme, at jeg ikke kendte Saudi-Arabien super godt, og da jeg samtidig gik glip af taktikmødet, var jeg lidt på bar bund, erkender bagspilleren, der trodsede sin uvidenhed på fornem vis, da han scorede Danmarks første mål.

- Det var dejligt at komme i gang, men hvis man skal retfærdiggøre, at man er med her, så skal man også komme med 100 procent. Ellers kunne jeg ligeså godt være blevet hjemme ved familien. 

I alt bidrog Øris med fem mål på otte forsøg i landsholdets sejr på 34-22, der var knap så velspillet som de to foregående.

- Det er den tredje kamp, hvor vi forventeligt får en sikker sejr. Saudi-Arabien spillede endnu mere primitivt end de andre to hold, og derfor blev det i perioder lidt halvsløjt, men jeg synes, vi reddede den nogenlunde hjem og fik en sikker sejr, siger Nikolaj Øris.

Tirsdag klokken 20.45 har den nybagte far og de øvrige danskere mulighed for at tage yderligere to point. Her står Danmark over for Østrig i i en kamp, der vises på TV 2 og TV 2 PLAY.