VM håndbold

Casper U. forklarer skade, der holder ham ude

Casper U. Mortensen måtte se Danmarks VM-kamp mod Saudi-Arabien fra tilskuerrækkerne på grund af en væskesamling i knæet.

Landstræner Nikolaj Jacobsen måtte nøjes med 15 spillere i mandagens VM-kamp mod Saudi-Arabien.

FC Barcelona-fløjspilleren Casper U. Mortensen pådrog sig en mindre knæskade i den seneste kamp mod Tunesien. Der var ikke umiddelbart noget at få øje på, og Mortensen spillede da også kampen færdig.

- Status er, at jeg har noget væske inde i knæet efter en landing. Jeg har et skud efter omkring 40 minutter, hvor jeg lander på et skud, som jeg har gjort en milliard gange. Så mærker jeg et stød op gennem knæet, siger Casper U. Mortensen til TV 2 SPORT.

- Vi har så fået det scannet for at være sikre på, at der ikke var noget galt. Det er der så ikke, udover at der var væske. Det tyder på, at det har fået et stød, men at der heldigvis ikke er revet noget over eller noget.

- Efter vi har taget en snak med sundhedsstaben har vi en tro på, at de nok kan få mig klar. Det er det, vi arbejder efter, og det, jeg selv har troen på. Jeg spiller også gerne på smerte for at spille for Danmark.

Danmark har hidtil holdt én stor fest ved VM på hjemmebane, hvor Chile først blev banket med 23 mål i Royal Arena, mens Tunesien lørdag blev slået med 14 mål i Boxen. Mandag gik det knap så slemt så ud over Saudi-Arabien, der blev nedlagt med 34-22.

Spillerne har flere gange udtryk deres glæde over den massive opbakning, de har fået fra de danske fans, og derfor var det ekstra irriterende for Casper U. Mortensen, at han gik glip af en kamp på halgulvet.

- Jeg er selvfølgelig træt af det. Jeg vil altid gerne spille, især når der sidder 15.000 mennesker herinde i rødt og hvidt, som er klar til at bakke os op. Jeg vil allerhelst være der for mine holdkammerater, og det kan jeg desværre ikke.

Casper U. Mortensen har hidtil været sikkerheden selv med 13 mål på 13 skud. Han ved endnu ikke, om han er med i tirsdagens kamp mod Østrig, fortæller han til Ritzau:

- Vi har besluttet, at vi tager det dag til dag. Det kan gå ret hurtigt, men det kan også tage tid. Jeg håber, at jeg vågner op uden smerter, så jeg kan spille, men vi ved det ikke endnu.

- Jeg er træt af, at jeg render rundt med is på knæet, men vi har en god sundhedsstab, der tager sig godt af mig. Jeg får behandling dagligt og is på. Lige så snart, at jeg får grønt lys, og væsken i knæet har fortaget sig, så går jeg ind og spurter videre, siger han.

Kampen mellem Danmark og Østrig fløjtes i gang klokken 20.45 tirsdag aften i Boxen i Herning.