Forsvaret hyldes efter 'tung start' i dansk sejr

Danmark kom skidt fra start i tirsdagens kamp mod Østrig, men en hård fight i forsvaret sikrede alligevel en overbevisende sejr.

For fjerde gang i træk kunne Danmark tirsdag juble over en sejr ved VM i håndbold. 

Da de 60 minutter var gået, viste måltavlen en sejr på 28-17, og de overbevisende cifre skyldes primært en hård kamp i forsvaret, hvor østrigerne ikke fik lov til at komme frem til mange chancer. 

- Det har var bestemt vores bedste forsvarskamp, men jeg synes også, de gjorde det nemt for os. Ingenting kom reelt set ind til stregene, så vi er faktisk lidt kede af det, de fik ud til fløjene. Det hang fint sammen, og vi blev ikke sat på noget som helst, siger Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT. 

Tirsdagens kamp var første gang under dette VM, at Danmark mødte en europæisk modstander, og det fik betydning for kampens positive udfald, vurderer Møllgaard. 

- I dag mødte vi en modstander, der var noget mere vores kop te, og derfor lykkedes vi med meget af det, vi havde talt om inden kampen, siger Aalborg-spilleren.  

Danmark kom skidt fra start

Danmark kom ellers skidt fra start, hvor Østrig langt ind i 1. halvleg var foran med tre mål, men herefter tog Danmark kontrollen og sørgede for en føring til pausen og i sidste ende en sejr på 11 mål. 

- Det var en svær start. Vi spillede egentlig ganske fornuftigt og kommer til gode chancer, men vi brændte usædvanligt meget i starten. Det var derfor, det blev lidt svært, siger René Toft Hansen, der også fremhævede den danske defensiv. 

- Vi fik fightet os tilbage i kampen. Forsvaret kæmpede godt, og Niklas (Landin, red.) stod godt. Vi fik heldigvis hul på bylden igen i angrebet, men det var en lidt tung start, og det havde vi ikke håbet på. Vi kom til fine chancer, så dem skulle vi bare lige sætte ind, siger René Toft Hansen. 

Til trods for de fire sejre er Danmark nummer to i gruppen efter Norge, der har samme antal point og en målscore, der er ét mål bedre end Danmarks.