VM håndbold

Danskere om norsk stjerne: - Han snakker hele tiden og spiller urent

Bjarte Myrhol i aktion mod Chile ved VM i håndbold.

På det norske landshold render den rutinerede stregspiller Bjarte Myrhol rundt og skaber kaos i enhver modstanders forsvar.

Stregspilleren Bjarte Myrhol bliver et af mange ’kedelige' bekendtskaber, som Danmark skal forberede sig på inden mødet med Norge i den vigtige VM-kamp torsdag aften.

Den 36-årige stregspiller spiller til daglig i Skjern, hvor han udmærker sig ved en stor målnæse, rutine og et rendyrket vinderinstinkt.

Hvordan er Bjarte Myrhol at spille overfor?

- Skideirriterende. Én ting er, at han snakker hele tiden og spiller urent – en anden er, at han fiser rundt inde på stregen, hvor han ligger det ene sted og finter at løbe et andet sted hen. Han holder lige lidt i trøjen og stikker af, siger den danske forsvarskæmpe Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT.

Den rutinerede norske stregspiller har ikke haft optimale forberedelser til VM-slutrunden. I oktober sidste år måtte han forlade banen under et Champions League-opgør mod Nantes og har siden døjet med en knæskade, der har betydet, at han ikke har spillet en hel kamp for Skjern siden.

Myrhol har dog set skarp ud indtil videre ved VM, hvor han har scoret 18 mål på 19 forsøg. Derfor forbereder Henrik Møllgaard sig på et opgør med den stærke stregspiller torsdag aften – med alt, hvad det indebærer.

Laver han svinestreger?

- Ja, det gør han. Men det gør de bedste, siger han og uddyber:

- De holder i trøjen, og de er gode til at trykke os ned, når vi hopper i parader, så vi ikke kan komme ordentligt i luften. Det er han ikke bleg for. Hvis han er ved at tabe en bold eller ikke kan nå en bold, er han heller ikke bange for at kaste sig og få det til at ligne, at man trækker ham ned. Og det er det, de bedste kan og gør – desværre.

Lyn-analyse

Bjarte Myrhol er et fænomen. Alle hold hader at spille mod Myrhol. Han skaber permanent strukturforandringer. Det er relativ nemt at dække 6:0-forsvar og blive enige om, hvem der er dækker hvem og hvornår. Men i og med, at Myrhol skifter så meget position på stregen og løber så genialt, er der hele tiden gang i det i forsvaret for at finde ud af, hvem der eksempelvis skal gå op på Sander Sagosen, og hvem der skal følge med stregen under. Han er bare en fantastisk håndboldspiller.

Verdens bedste stregspiller

Selvom man kan forberede sig nok så meget på den snu stregspiller, kan det vise sig, at man af og til må give fortabt. Bjarte Myrhol er nemlig svær at stoppe, når han er på toppen og har held med sine aktioner.

Det siger den danske stregspiller Simon Hald, som inden sit skifte til Flensburg-Handewitt i denne sæson har haft mange drabelige kampe mod nordmanden i den danske liga, når Aalborg og Skjern har mødtes.

- Jeg synes især i angrebet, at han har et utrolig godt blik for spillet. I Skjern har han jo lavet mål på samlebånd, så han er en stor udfordring. Selvom man godt ved, hvad der kommer til at ske, får han på en eller anden måde gjort det alligevel og scoret mål, siger Simon Hald og kalder ham i samme ombæring for verdens bedste stregspiller:

- Han går godt til den, og det skal man også, når man står derinde. Der bliver givet og taget lidt, og når man er verdens bedste stregspiller kan man godt finde ud af det.

Bjarte Myrhol har spillet på det norske landshold siden 2002. Ved seneste VM blev han kåret som turneringens bedste stregspiller, da han sammen med sit landshold nåede hele vejen til finalen.