VM håndbold

Ekspert kalder melding om Casper U. Mortensen for ildevarslende

Danmarks venstrefløj er blevet styret med hård hånd af Magnus Landin de seneste kampe, men spørgsmålet er nu, hvornår Casper U. Mortensen bliver klar.

FC Barcelona-stjernen Casper U. Mortensen måtte tirsdag opgive at blive klar til kampen mod Østrig, da han fortsat døjer med en skade i knæet efter kampen mod Tunesien.

Det betyder også, at Danmark i de seneste to VM-kampe kun har haft Magnus Landin til rådighed på venstre fløj. Kiel-spilleren har til gengæld kvitteret med henholdsvis syv og seks scoringer.

Før tirsdagens kamp mod Østrig gav Casper U. Mortensen selv udtryk for, at han blot venter på at få grønt lys, men at han stadig har væske i knæet. En skade, der ifølge ham selv både kan forsvinde hurtigt, men også tage noget tid.

Landsholdets fysioterapeut, Anja Greve, der er helt tæt på spillerne og kender omfanget på deres skader, havde tirsdag aften svært ved at give et klart svar, da hun blev spurgt til status på fløjspilleren.

- Vi prøver at se ham til træningen onsdag, og så må vi vurdere, hvordan det ser ud derfra. Lige nu vil jeg ikke udtale mig mere, end vi ser på det onsdag, sagde Anja Greve.

Uenighed blandt eksperter

Netop ovenstående udmelding bekymrer TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson, der selv har spillet på højt niveau i mange år og været vant til at omgås en spillertrup med skader.

- Det er en lille smule ildevarslende, at de ikke ønsker at ytre sig. Så er det fordi, der er nogle større tvivlsspørgsmål, og derfor holder de kortene tæt på kroppen, vurderer Svensson, mens den tidligere landsholdsmålmand Kasper Hvidt maner til besindighed.

- Nu vil jeg ikke gå imod Daniels tankegang, men jeg tror, man skal se på, de gerne vil have ro. De gider ikke have, at TV 2 og alle andre medier hele tiden kommer og spørger til Casper U., og hvad der er i vejen. Om det er godt eller skidt. De vil bare have ro, men jeg synes egentlig, at nu venstrefløjen er overlagt til Magnus Landin, så er vi i afsindig gode hænder.

Casper U. Mortensen er ikke skiftet ud af den danske trup, hvorfor landstræner Nikolaj Jacobsen fortsat har to udskiftninger til rådighed, hvis det skulle blive relevant.

- Man kan sige, at hvis de vil have ro, så skal de prøve at dræbe spekulationerne ved at sige, hvordan det ser ud, og hvordan horisonten er, mener Claus Møller Jakobsen.

Casper U. Mortensen scorede i løbet af de to første kampe 13 mål på 13 forsøg.