VM håndbold

Fødsler kan tvinge tre spillere fra samme VM-hold hjem

Det ungarske landshold står i en penibel situation. Tre spilleres kærester er højgravide og kan gå i fødsel under VM.

Nikolaj Øris og kærestens fødsel har været et tema under VM, men det er ikke kun i den danske lejr, familieforøgelse kan blive en udfordring.

De tre ungarske landsholdsspillere Mate Lekai, Zsolt Balogh og Richard Bodo har alle højgravide kærester, der kan gå i fødsel under slutrunden. 

 - Det er en interessant situation, og vi bliver nødt til at være forberedte, for det kan ske når som helst. Jeg vil selvfølgelig gerne hjem. Det vil vi allesammen, siger Balogh til TV 2 SPORT.

Selvom det er et reelt problem for Ungarn, at landstræner Istvan Csoknyai kan blive tvunget til at bruge sine tre udskiftninger på Lekai, Balogh og Bodo, tager den ungarske lejr den lurende udfordring med et smil.

- Landstræneren har spurgt: Hvordan er det muligt, at det sker for tre spillere på samme tid? fortæller Mate Lekai, der krydser fingre for, at han kan nå at spille VM færdig, inden hans kæreste føder.

- Vi må se, hvornår det sker. Jeg håber, jeg kan hjælpe både min kone og holdet.

Holdets målmand Roland Mikler fortæller, at de øvrige ungarere har fuld forståelse for de tre spilleres situation, selvom tidspunktet kunne være bedre:

- Det er den værst mulige timing, men det er det bedste, der kan ske i deres liv. Så hvis de bliver nødt til at rejse hjem, skal de gøre det, og vi ønsker dem det bedste.

Foreløbigt er Mate Lekai og Richard Bodo med, når Ungarn spiller ved VM. Zsolt Balogh er blevet ramt af en skade, men kan potentielt nå at blive klar i mellemrunden.

Ungarn er nummer to i gruppe D og kan med en sejr i onsdagens kamp mod Egypten spille sig videre til mellemrunden.