Frankrigs anfører færdig ved VM - Karabatic træder til

Den franske anfører, Cedric Sorhaindo, blev skadet i tirsdagens VM-kamp mod Tyskland og er ude af VM.

Frankrigs landshold foretager store ændringer på sin hviledag under VM i håndbold, hvor én stjerne forlader VM, og en anden træder til.

Det sker, efter at den franske stregstjerne og anfører, Cedric Sorhaindo, ikke er i stand til at fortsætte ved VM. Barcelona-spilleren blev skadet tidligt i kampen mod Tyskland tirsdag aften, og en skanning har nu vist, at der er tale om en lægskade, som holder ham ude i mindst tre uger og dermed resten af VM.

Der er ingen tvivl om, at det her er en styrkelse af det franske landshold

Bent Nyegaard

Det betyder, at landstræner Didier Dinart har været nødsaget til at foretage en udskiftning, og her han har valgt at indlemme Nikola Karabatic i 16-mandstruppen. Det oplyser det franske håndboldforbund i en pressemeddelelse.

Det franske håndboldikon har indtil videre været 18. mand på holdkortet, fordi han i oktober sidste år blev opereret i sin venstre fod og ikke har spillet en kamp siden. I første omgang lød meldingerne på en pause på op mod seks måneder, men den 34-årige bagspiller har kæmpet sig tilbage, og nu har landstræner Didier Dinart kaldt ham ind i sin trup over spillere, der kan komme i kamp.

- Han er frisk til at spille, og alle kender Nikolas kvaliteter og evne til at hjælpe holdet, siger landstræneren.

Frankrigs nye anfører er bundrutinerede Michaël Guigou. Selvom Frankrigs tidligere anfører, Cedric Sorhaindo, ikke kommer i aktion mere ved dette VM, bliver han omkring holdet for at støtte og hjælpe dem.

Ekspert: En styrkelse af Frankrig

Med Sorhaindos exit står Frankrig nu tilbage med Ludovic Fabregas og Luka Karabatic på stregpositionen, og ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard betyder det, at de fortsat står stærkt.

- Sorhaindo er holdets anfører og en mand med meget høj status på landsholdet. Men når det skal være, må man også sige, at de har exceptionelt gode stregspillere. De var så langt ude i udtagelsesprocessen, at de måtte lade Nantes-profilen Nicolas Tournat blive hjemme, fordi de havde Sorhaindo, Fabregas og Luka Karabatic. Så det svækker ikke det franske landshold, siger Bent Nyegaard.

Nyheden om Sorhaindos skade indholdt også meldingen om, at verdens bedste håndboldspiller i 2007, 2014 og 2016, Nikola Karabatic, støder til truppen og er klar til at spille. Bent Nyegaard er ikke i tvivl om, hvordan Frankrig står efter denne udskiftning.

- Der er ingen tvivl om, at det her er en styrkelse af det franske landshold. Det er ikke for at tage noget fra Sorhaindo, for han er dygtig. Men at få en spiller ind som Nikola Karabatic kan få en enorm betydning, siger han og uddyber:

- Det betyder en mental styrkelse for det unge og nye hold. Det måske allervigtigste er, at de unge spillere får en helt usædvanlig makker at længe sig op af nu. Det giver en mental lammer til modstanderne, at der kommer en spiller ind, der kan samle hele den enorme talentmasse op - selvfølgelig sammen med blandt andre Michaël Guigou.

Frankrigs næste kamp ved VM er mod Rusland på torsdag.