Her er scenarierne før Danmarks gruppefinale mod Norge
Med en sejr over Norge tager Danmark fire point med til mellemrunden og kan spille sig tæt på en VM-semifinale.
Med fire storsejre - alle på mere end ti mål - er Danmark klar til mellemrunden ved VM allerede inden gruppens sidste kamp: braget mod Norge.
Nøjagtig som Danmark har nordmændene vundet deres fire første kampe, og derfor er det en regulær gruppefinale, der venter de danske håndboldherrer torsdag aften i Jyske Bank Boxen.
Tre hold fra hver af de indledende grupper går videre til mellemrunden, hvor de 12 resterende hold i turneringen bliver delt i to puljer - hvor de to bedste så senere går i semifinalerne.
De tre bedste fra Danmarks VM-gruppe C skal i mellemrunden møde de tre bedste fra gruppe D, der indeholder Sverige, Ungarn, Qatar, Egypten, Angola og Argentina.
Hvert hold tager de point, som det har fået mod de andre hold fra egen gruppe, med videre til mellemrunden. Det betyder følgende for Danmark før braget mod Norge:
Hvis Danmark slår Norge
Så får Danmark fire point med videre til mellemrunden - to fra sejren over Norge, der også er videre, og to point fra sejren over det tredje hold, der også går videre.
Samtidig møder Danmark først vinderen af gruppe D i sidste spillerunde i mellemrunden:
- 19. januar: Kamp mod nummer to fra gruppe D
- 21. januar: Kamp mod nummer tre fra gruppe D
- 23. januar: Kamp mod nummer et fra gruppe D
Hvis Danmark taber til Norge
Så får Danmark to point med til mellemrunden - nemlig de to point, som danskerne fik mod det tredje hold, der går videre sammen med Norge og Danmark. Norge får fire point med.
Så møder Danmark allerede i kamp to i mellemrunden etteren fra gruppe D:
- 19. januar: Kamp mod nummer tre fra gruppe D
- 21. januar: Kamp mod nummer et fra gruppe D
- 23. januar: Kamp mod nummer to fra gruppe D
Hvis Danmark og Norge spiller uafgjort
Så får både Danmark og Norge tre point med videre - ét point fra deres indbyrdes opgør og to point fra hvert holds sejr over det tredje hold, der også går videre.
Danmark og Norge vil slutte med nøjagtig samme målscore i det samlede grupperegnskab, men da nordmændene har scoret flest mål (149 mod Danmarks 137 før det indbyrdes møde), vil Norge vinde gruppen foran Danmark.
Derfor bliver Danmarks kampprogram i mellemrunden det samme som i tilfælde af et nederlag til Norge:
- 19. januar: Kamp mod nummer tre fra gruppe D
- 21. januar: Kamp mod nummer et fra gruppe D
- 23. januar: Kamp mod nummer to fra gruppe D
Hvem tager den tredje og sidste plads videre?
Allerede inden sidste spillerunde i gruppe C er det sikkert, at både Danmark og Norge går videre. Og både Tunesien, Østrig og Chile har i teorien muligheden for at tage den tredje billet videre.
Inden sidste spillerunde ser stillingen i gruppe C sådan ud:
- Norge - 8 point
- Danmark - 8 point
- Tunesien - 4 point
- Østrig - 2 point
- Chile - 2 point
- Saudi-Arabien - 0 point
Kampene i gruppens sidste spillerunde:
- Chile - Saudi-Arabien - torsdag klokken 15.00
- Østrig - Tunesien - torsdag klokken 17.30
- Danmark - Norge - torsdag klokken 20.15
TUNESIEN tager den sidste plads videre til mellemrunden med bare ét point mod Østrig - uanset resultatet af Chiles kamp mod Saudi-Arabien.
ØSTRIG skal slå Tunesien i sidste spillerunde. Gør østrigerne det, vil de være bedre i de indbyrdes kampe mod Tunesien og gå videre - medmindre Chile samtidig slår Saudi-Arabien. Så bliver regnskabet mere kompliceret, da både Tunesien, Østrig og Chile i så fald ender på fire point - og alle vil have to point i de indbyrdes opgør mellem de tre hold.
I så fald bliver det målscore i de indbyrdes kampe, der bliver afgørende. Da ser stillingen - inden Østrig-Tunesien - sådan her ud:
- Tunesien: +6 i målscore (slog Chile med 36-30)
- Chile: +2 i målscore (slog Østrig 32-24 og tabte 30-36 til Tunesien)
- Østrig: -8 i målscore (tabte 24-32 til Chile)
Hvis Østrig vinder med 11 mål eller mere over Tunesien, vil Østrig have den bedste målscore - +3 - i de indbyrdes kampe mellem de tre hold og tage tredjepladsen og billetten.
Vinder Østrig kun med ti mål over Tunesien, slutter Østrig og Chile begge med +2 i målscore i de indbyrdes kampe - og så bliver flest scorede mål i de indbyrdes kampe mellem de tre hold afgørende. Her har Chile scoret 62 mål, mens Østrig har scoret 24 inden mødet med Tunesien - og skal altså score 39 mål mod Tunesien for at være bedst.
Scorer Østrig nøjagtig 38 mål, så Chile og Østrig ender med nøjagtig lige mange scorede mål, er det den samlede målscore i alle gruppekampe, der er afgørende. Her vil Østrig være bedst.
CHILE skal selv slå Saudi-Arabien og samtidig håbe på en østrigsk sejr over Tunesien, hvis Chile skal have chancen for at gå videre.
I så fald vil det igen blive målscore i de indbyrdes kampe mellem Tunesien, Østrig og Chile, der bliver afgørende. Chile vil - ud fra regnestykket skitseret under afsnittet om Østrig - gå videre, hvis Østrig vinder med minimum fem og maksimalt ni mål over Tunesien.
Chile kan også gå videre, hvis Østrig vinder med ti mål over Tunesien, men så må østrigerne maksimalt score 37 mål.
Vinder Østrig med nøjagtig fire mål, slutter Chile og Tunesien begge med en målscore på +2 i de indbyrdes kampe mellem de tre. Så bliver flest scorede mål i de indbyrdes kampe afgørende. Her har Chile scoret 62, mens Tunesien har scoret 36 inden mødet med Østrig - og må altså ikke score mere end 25 mål.
Scorer Tunesien 26 mål, vil Chile og Tunesien have scoret lige mange mål i de indbyrdes kampe, og så bliver målscoren i alle gruppekampe afgørende. Her vil Tunesien være bedst, da tuneserne - med et nederlag på fire mål til Østrig - vil have -18 i målscore. Chile har -42 inden kampen mod Saudi-Arabien og ville så skulle vinde med mere end 24 over Saudi-Arabien for at slutte bedre end Tunesien.
Forvirret? Så glæd dig over det simple regnestykke mellem Danmark og Norge. En dansk sejr betyder fire point i mellemrunden - og gode muligheder for at spille sig helt frem til en VM-semifinale.