VM håndbold

Casper U. Mortensen beæret over 'unik' gestus: - Det har jeg ikke prøvet før

Casper U. Mortensen har døjet med knæproblemer, men kom i aktion under VM-kampen mod Norge torsdag aften.

Den danske venstrefløj Casper U. Mortensen var torsdag aften efter fire dages fravær tilbage til dér, hvor han allerhelst vil være: på banen i Jyske Bank Boxen.

Og han var tilsyneladende ikke ene om at glæde sig over, at han igen kunne spille håndbold. Da den 29-årige Barcelona-spiller entrerede banen med 20 minutter tilbage af kampen mod Norge, steg lydniveauet blandt de 15.000 danske fans i en arena, som i forvejen var tæt på kogepunktet.

- Det var unikt. Det har jeg trods alt ikke prøvet før; at blive tiljublet på den måde, da jeg kom på banen. Det glemmer jeg ikke foreløbig, siger Casper U. Mortensen til TV 2 SPORT.

Inden han løb på banen, kunne han se sine holdkammerater spille en flot kamp mod de norske viceverdensmestre. Ved stillingen 23-16 fik landstræner Nikolaj Jacobsen brug for sin venstrefløj, da Magnus Landin havde brug for behandling.

- Det var en hård kamp og en fed kamp, og især forsvarsmæssigt var det fedt at se, at vi gav den fuld gas, siger han og uddyber:

- Det var fedt. Vi havde lige en lille periode i anden halvleg, hvor vi egentlig godt kunne have smadret Norge og lukket kampen ti minutter før tid. Men vi er selvfølgelig virkelig glade for at stå med sejren over nordmændende.

Danmark vandt 30-26 over Norge og skal lørdag spille mod Ungarn i mellemrunden.

Forrygende dansk indsats mod Norge. Video: Anders Masannek Jørgensen