VM håndbold

Få overblikket her: Sådan ser grupperne ud i mellemrunden

Efter at alle 24 VM-hold var i aktion torsdag er de 12 hold nu fundet, som er videre til mellemrunden. Få det store overblik her.

Gruppespilskampene ved VM i Danmark og Tyskland er nu et afsluttet kapitel.

Alle lande har været i aktion fem gange, og dermed er turneringens første vindere og tabere blevet kåret.

De tre bedste hold fra hver gruppe er gået videre og bliver nu parret med tre hold fra en anden gruppe. Holdene får det antal point med videre, som de har tilspillet sig mod de nationer, der ligeledes er gået videre.

Danmark sikrede sig med en sejr over Norge førstepladsen i gruppe C og tager samtidig maksimum point med videre. Danskerne bliver nu parret med gruppe D, hvor Sverige, Ungarn og Egypten er videre.

Herunder er der en oversigt over de to grupper i mellemrunden:

Gruppe 1 

 1. Kroatien 4 (+8)
 2. Tyskland 3 (+13)
 3. Frankrig 3 (+2)
 4. Spanien 2 (+3)
 5. Island 0 (-11)
 6. Brasilien 0 (-15)

Kroatien slog Spanien med 23-19 og tager førstepladsen i gruppen og fire point. Frankrig var bagud mod Rusland, men vandt med én til sidst. Tyskland besejrede Serbien og tager tre point med over. Island sikrede sig videre avancement, da de besejrede Makedonien med 24-22 i den sidste gruppekamp, men får ingen point med. Brasilien slog Korea, men får heller ikke point med over.

Gruppe 2

 1. Danmark 4 (+18)
 2. Sverige 4 (+6)
 3. Norge 2 (+6)
 4. Ungarn 1 (-3)
 5. Egypten 1 (-3)
 6. Tunesien 0 (-24)

Mellemrunden

 • De tre bedste hold fra hver gruppe går videre til mellemrunden
 • Gruppe A og B bliver parret med hinanden
 • Gruppe C og D bliver parret med hinanden
 • Holdene får det antal point med videre, som de har tilspillet sig mod de nationer, der går videre
 • I mellemrunden spilles tre kampe mod holdene fra den gruppe, de parres med

Sverige slog Ungarn ret sikkert og får fire point med videre. Ungarn får kun ét med. Danmark slog Norge i sidste gruppekamp og tager fire point med, imens Norge får to point med videre. Egypten slog Angola og får dermed et point med videre. Tunesien sikrede sig den sidste plads videre fra Danmarks gruppe, da de slog Østrig i sidste kamp.

De to hold med flest point i hver gruppe går videre til semifinalen, hvor nummer et i gruppe 1 møder nummer to i gruppe 2. Nummer et i gruppe 2 møder så nummer to i gruppe 1. 

Danmarks kampe i mellemrunden

Danmarks sejr over Norge betyder, at Danmark slutter som nummer et i gruppe C. Det betyder, at danskerne nu får en kamps pause, inden de skal i aktion lørdag. Herefter er der endnu en hviledag, inden Danmark skal spille anden kamp i mellemrunden mandag. Onsdag venter så den sidste kamp.

 • Danmark vs. Ungarn - Lørdag den 19/1
 • Egypten vs. Danmark - Mandag den 21/1
 • Danmark vs. Sverige - Onsdag den 23/1

Du kan se de andre kampe samt tidspunkter i sendeplanen.

De lande, som ikke klarede sig videre til mellemrunden, er dog ikke helt færdige i turneringen. Der er stadig flere placeringskampe, der skal spille. Rusland, Makedonien, Chile og Argentina skal spille om 13.-16.-pladsen. Serbien, Japan, Østrig og Angola skal kæmpe om 17.-20.-pladsen. Korea, Bahrain, Saudi-Arabien og Qatar skal fordele 21.-24.pladsen imellem sig.