VM håndbold

Landin er VM's bedste - storroses af Hvidt og landsholdslegende

Den tidligere landsholdsmålmand Kasper Hvidt, mener de danske målmænd står stærkere end de norske inden torsdagens afgørende gruppekamp.

Vurderet på de første fire kampe ved VM i håndbold, er danske Niklas Landin slutrundens bedste målmand. 

Den danske landsholdsanfører har i kampene mod Chile, Tunesien, Saudi Arabien og Østrig stået med en redningsprocent på 51, og det er bedst af alle før den sidste runde i det indledende gruppespil. 

Lige nu synes jeg, at Danmark står markant stærkere på målmandspositionen

Kasper Hvidt

Det kan der være en helt særlig grund til, vurderer den tidligere målmand og nuværende håndboldekspert Kasper Hvidt. 

- Det ser ud til, at han føler en stor tryghed i sine grundværktøjer, og hvis man gør det, så får man den attitude, som han viser lige nu. Og så begynder straffekastredningerne og de gode udkast at komme, siger Hvidt og tilføjer, at det også kan være en fordel, at Landins tyske klub, THW Kiel, ikke er med i nogle europæiske turneringer i denne sæson. 

- Han har haft tid mellem kampene derhjemme, og han har haft tid til træning, og det giver et større fysisk overskud, siger Kasper Hvidt. 

Også Mogens 'Mugge' Jeppesen, der i 80'erne og 90'erne vogtede målet i 141 landskampe, har bemærket Landins høje niveau ved slutrunden på hjemmebanen i Herning og København. 

- Han har en rigtig god størrelse og attitude, synes jeg. Han går ind og siger: "Det er mit mål, det her." Det er super, siger Mogens 'Mugge' Jeppesen til TV 2 SPORT. 

Niklas Landin har inden torsdagens kamp mod Norge reddet 43 af de 85 afslutninger, der har været at tage sig af. Nummer to på listen er nordmændenes Esben Christensen, der har stoppet 48 procent af 73 afslutninger.

Torsdagens gruppefinale bliver altså en kamp mellem de øjeblikkeligt to bedste målmænd ved VM. 

Danmarks målmænd er de bedste, vurderer Hvidt

Selvom det er Esben Christensen, der i øjeblikket har den højeste redningsprocent, så betragtes Thorbjørn Bergerud fortsat som Norges førstevalg. Flensburg-Handewitt-keeperen har en redningsprocent på 'kun' 39. Det er fire procent bedre end Jannick Green, der er andetvalget i det danske mål. 

- Lige nu synes jeg, at Danmark står markant stærkere på målmandspositionen. Det er ikke noget mod Bergerud, men hvis forsvaret kan give Niklas og Jannick lige så gode arbejdsbetingelser, så synes jeg, at vi har et klar plus der, som det ser ud lige nu, siger Kasper Hvidt. 

Om de danske målmænd er markant stærkere end de norske, vil landstræner Nikolaj Jacobsen ikke kommentere på - men han håber da, at den tidligere landsholdsmålmand har ret. 

- Jeg håber, det bliver sådan, som Kasper siger. Niklas har stået fremragende, og jeg synes jo også, at de gange, Jannick er kommet ind, har han også holdt niveauet oppe, siger Nikolaj Jacobsen. 

For et år siden havde Niklas Landin ikke nogen stor slutrunde ved EM i Kroatien, men til mesterskabet i år har landsholdet blandt andet valgt at tage den tidligere landsholdsmålmand Michael Bruun med i trænerstaben for at optimere vilkårene for både Landin og Jannick Green i det danske mål. 

- Niklas har behov for tryghed, så det giver vi ham og siger, at han er dygtig. Vi har også valgt at tage Michael Bruun med til at kunne give målmændende noget hjælp til også at forberede sig på skytterne, siger Nikolaj Jacobsen. 

Niklas Landin fik debut for det danske herrelandshold i 2008 og har siden spillet 193 landskampe for Danmarks nationalmandskab.