VM håndbold

Nøddesbo måtte undskylde over for Mikkel Hansen efter 'forrygende kamp'

Mikkel Hansen var helt ustyrlig, da Danmark torsdag slog Norge i gruppefinalen ved VM og dermed tager maksimumpoint med i mellemrunden.

- I dag er Mikkel verdens bedste. 

Så kort kunne det siges fra landsholdsspilleren Casper U. Mortensen, da han efter torsdagens sejr over Norge blev bedt om at sætte ord på stjernespillerens præstation. 

Mikkel Hansen var med sine 14 mål kampens helt store oplevelse og gjorde derfor sit for at give et endegyldigt svar på den diskussion, der har kørt i dagene op til kampen om, hvem der er bedst mellem Mikkel Hansen og Sander Sagosen. 

Præstationen i torsdagens gruppefinale fik således BSV-spilleren og den tidligere landsholdsspiller Jesper Nøddesbo til at undskylde over for Mikkel Hansen selv i det efterfølgende studie. 

- Vi vil gerne sige undskyld her i studiet. Vi har sat dig op hele eftermiddagen mod Sander Sagosen, og nu giver du os ikke noget at snakke om efterfølgende. Hatten af, siger Jesper Nøddesbo, der under VM fungerer som håndboldekspert for TV 2 SPORT. 

Mikkel Hansen selv har også selv lagt mærke til det store fokus, der har været op til kampen, men fortæller, at det ikke har påvirket ham negativt. 

- Det motiverer mig, siger Mikkel Hansen kortfattet, der også selv fik sat ord på sin indsats. 

- Jeg synes, vi lykkedes godt med at spille bolden hen, hvor jeg godt kan lide at skyde. Så er det selvfølgelig dejligt, at de går ind, når man skyder, siger PSG-spilleren til TV 2 SPORT.

Sagosen hylder holdkammeraten Mikkel Hansen

Norges absolut største stjerne Sander Sagosen spillede ikke selv nogen stor kamp i torsdagens gruppefinale, hvor han kom under hårdt pres fra den danske defensiv og havde svært ved at komme til chancer. 

- Danmarks defensiv i første halvleg gjorde, at vi ikke fik lavet de nemme mål, som vi gerne ville. Danmark spillede godt, og så har de Mikkel Hansen, der viste det niveau, han har. Det var en svær dag for os, siger Sagosen, der kunne korte Mikkel Hansens præstation ned til tre ord: 

- Det er verdensklasse. 

En af de spillere, der var med til at sætte Mikkel Hansen op til de mange mål, var playmakeren Rasmus Lauge, og han har også kun roser til overs for sin danske holdkammerat. 

- Han spiller jo en rigtig, rigtig god kamp. Han spiller på det niveau, vi kender fra ham. Det er dejligt, når boldene går ind. Hvis du spørger ham selv, så tror jeg, han er lidt træt af, at han brændte nogle skud i det sidste kvarter. Men han spillede en forrygende kamp, siger Rasmus Lauge.  

De 14 mål, som Mikkel Hansen scorede mod Norge, betyder samtidig, at han nu har scoret 35 mål og dermed er topscorer ved VM. 

Forrygende dansk indsats mod Norge. Video: Anders Masannek Jørgensen