VM håndbold

Nyegaards karakterbog: Jeg sprænger skalaen

Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT, giver karakterer efter Danmarks VM-kamp mod Norge.

Så blev Danmark for første gang ved VM matchet for alvor i niveau, da de torsdag aften mødte Norge i den sidste kamp inden mellemrunden.

Det samme kan man sige om Norge, der til tider blev overmatchet i det, der endte med en dansk sejr på 30-26. Den indsats begejstrer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det er det bedste, jeg har set et dansk landshold spille de første 45 minutter. Danmark førte 25-17. Det var simpelthen en ren fryd, siger Bent Nyegaard og fremhæver en dansk stjerne, som scorede 14 mål:

- I de 45 minutter spillede Mikkel Hansen på en anden planet. Han var stort set med i alt, og hans udnyttelsesprocent lå på 93 procent. Det var en kæmpe holdindsats og alt det der, men nummer 24 var enestående.

Efter 14 minutter måtte en anden af Danmarks største stjerner i form af René Toft forlade banen og gå i omklædningsrummet. Siden så han ikke banen. Danmark fortsatte dog med at lukke ned for nordmændene, og det imponerer Nyegaard.

- Det var en forsvarsmæssig fantastisk præstation, og det var altså uden det absolutte omdrejningspunkt i forsvaret, René Toft, og det er virkelig flot. Jeg troede ikke, landsholdet kunne undvære René Toft, men det kunne Danmark i dag.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstræner Nikolaj Jacobsen. 

Niklas Landin: 5

Han lander på 31 procent. Der var et par bolde undervejs, som jeg ved, at han ærgrer sig over, men han satte Danmark i gang og havde flere store redninger og var en af årsagerne til, at Myrhol ikke kom i gang.

Forrygende dansk første halvleg. Video: Anders Masannek Jørgensen

Jannick Green: UB

Ikke på banen

Magnus Landin: 4

Der var et par store chancer til Magnus Landin, som han brændte. Men hans forsvarspræstation imponerer mig. Det var Rød, Reinkind og Tangen, og han holdt imponerende godt fast i den venstre back.

Mikkel Hansen: 7

Det, der er sket med Mikkel Hansen det seneste års tid, er nærmest ubeskriveligt.

Han spillede en af sine bedste slutrunder i 2011. Det er otte år siden. Her til aften var han helt suveræn og leverede noget af det bedste, jeg kan mindes. Han gjorde lige, hvad der passede ham. Ved nogle af hans mål var det bare hans håndled, hvor han trak boldene rundt i top og bund. Han kan ikke gøre det bedre.

At han så lige havde et par skud, der ikke gik i mål til sidst, var nærmest uundgåeligt. Det skal der være plads til.

Engang imellem skal man kigge på at sprænge skalaen. Når jeg kigger på kampens vanvittige betydning, er vi på vej ud over skalaen. Skalaen er lavet for normale mennesker, og Mikkel Hansen var unik og fra en anden planet.

Hansen var ustyrlig mod de nordlige naboer. Video: Anders Masannek Jørgensen

Nikolaj Markussen: UB

Ikke på banen

Rasmus Lauge: 5

Lauge var længe om at komme i gang, men da det så skete, var han ligesom Mikkel Hansen en ren fryd for øjet. Han laver syv mål på otte. I startfasen havde han det svært og lavede tre tekniske fejl, men spillede sig vidunderligt op efter pausen.

Morten Olsen: 3

Han fik den sværeste indgang til en kamp, man kan finde. Han smadrede bolden ind på det første syv-mod-seks-angreb og lavede to tekniske fejl efterfølgende.

Casper U. Mortensen: UB

Ikke nok tid på banen

Mads Mensah Larsen: 4

Han fik masser af spilletid, scorede én på tre. Det flød ikke for ham angrebsmæssigt, men til gengæld var han uvurderlig på sin forsvarsdel og var meget dygtig til at skyde op og komme tilbage og dække godt af i samhørighed med sine holdkammerater.

Nikolaj Øris: 3

Jeg er overrasket over, at han spillede på den lange side. Han fik en rigtig god start, og så kneb det derefter. Men han faldt godt ind i spillet, og i overtalsperioderne var han cool nok. Men han kunne ikke holde skudkvaliteten.

Lasse Svan: 5

Han scorede to mål på tre forsøg. Han var hammeropmærksom og dygtig på forsvarsdelen, hvor han blandt andet hentede to angrebsfejl på nordmændene, og det var med til at løfte det hele. Sådanne aktioner skal man sætte pris på.

Johan Hansen: UB

Ikke nok tid på banen

René Toft: 5

René Toft spillede ti minutter og var virkelig med til at sætte standarden, inden han måtte gå ud med skade.

Anders Zachariassen: 4

Det blev til få minutter, hvor han kæmpede sig til flere straffekast. De minutter udnyttede han godt.

Simon Hald: 5

Han kom ind og skulle dække af for René Toft, og det gjorde han flot. Det havde jeg ikke set komme, da han tog fra Aalborg til Flensborg. Han fik to udvisninger undervejs, men han klarede sig bare rigtig godt, også med kampens store betydning in mente.

Henrik Møllgaard: 5

Det blev en helt ny opgave for Møllgaard, fordi han nu skulle dække et nyt område. Det klarede han godt. Han var stærkt bevægelig. For det meste kunne han håndtere de norske kryds, og det var således ikke inde over midten, hvor Tangen fik plads. Han spillede med stor autoritet.

Landstræner Nikolaj Jacobsen: 6

Den perfekte kamp findes ikke, men han kom tæt på. Hans mod belønnede sig. Han turde at spille med Øris på den lange side. Holdet var velorganiseret.

I de første 45 minutter fik Danmark stort set holdt de norske kontraløb væk. Det er der ikke mange, der gør.

Meget, meget flot og gennemført taktisk kamp. Og så skulle han også få styr på det, da han mistede sin bedste forsvarsspiller. Det kan ikke gøres meget bedre.