VM håndbold

Danske VM-spillere styrketrænede midt om natten efter Norge-sejr

Morten Olsen og Nikolaj Markussen havde begge svært ved at sove efter den danske sejr over Norge, og derfor tog de en tur i træningscenteret.

Det danske håndboldlandshold sikrede sig torsdag aften et favorabelt udgangspunkt til mellemrunden, efter at danskerne besejrede Norge med 30-26 og har dermed fire point med til mellemrunden.

Nikolaj Markussen og Morten Olsen fik dog ikke sat et fast aftryk på kampen, da Olsen kun fik fire minutter på banen, imens Markussen så hele kampen fra bænken.

Jeg sov først klokken fem i nat, men det var, fordi at jeg ikke rigtig kunne falde i søvn

Morten Olsen

Derfor havde de to noget ekstra energi, de skulle have forbrændt efter kampen og tog en tur i træningscenteret.

- Da vi kom hjem, blev jeg inviteret i fitness af Morten Olsen, og det tænkte jeg, at jeg selvfølgelig ville sige ja til. Jeg vil gøre alt for at være i bedst mulig form og være bedst mulig rustet til at biddrage til holdet, når der er brug for det. Og det gør jeg ved at opretholde en vis fysik. Jeg tror, at klokken var omkring tre, da jeg sov.

Skal man ikke have sin søvn, når man er sportsmand?

- Jo, det skal man. Men uanset hvad havde man været klar til kamp, og der pumper adrenalinen alligevel, og det var ikke blevet før, selvom jeg havde ladet være med at træne. Det plejer gerne at være deromkring alligevel. Nu fik jeg en fin træning ud af det i stedet for, siger Markussen.

- Januar-måned er lang

Det er ikke første gang, at Morten Olsen tager en tur i træningscenteret efter en kamp, hvor han ikke har været meget på banen.

Natten mellem mandag og tirsdag lagde Morten Olsen et opslag på sin Instagram-story, der viste, at playmakeren var gået alene i træningscentret om natten.

Selvom det ikke er blevet til meget til på banen, så fortæller den danske bagspiller, at han alligevel skal være klar hele tiden.

- Januar-måned er lang, og der er langt til en eventuel finale-weekend. Så det gælder om at holde sig i form og være klar til, at vi skal afslutte turneringen, siger Olsen.

- Når vi spiller så sent, bliver det forholdsvist sent. Tidspunktet er ikke så vigtigt. Det handler mere om at få lavet noget, når de andre har spillet rigtig meget, og jeg ikke har spillet så meget. Så holder jeg mig kørende og klar til næste kamp. Jeg sov først klokken fem i nat, men det var, fordi at jeg ikke rigtig kunne falde i søvn. 

TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson kan godt sætte sig ind i Morten Olsens situationen og fortæller, at den er særlig, da han skal være klar hele tiden.

- Det er ekstremt svært som spiller at holde sig mentalt klar til nogle situationer, som man oftest ikke ved hvornår opstår. Man kan ikke rigtig se dem i spillet, men pludselig skal Morten ind, siger Svensson.

- Det kan godt være, at Morten spiller godt, men at holdet ikke fungerer. Så kan han blive trukket ud igen, så det er en virkelig svær situation at være sat i.

Morten Olsen, Nikolaj Markussen og resten af det danske landshold skal i aktion lørdag, mandag og onsdag, hvor Ungarn, Egypten og Sverige venter i mellemrunden.