VM håndbold

Emil Nielsen-afløser og islandsk VM-spiller er på vej til Skjern

En norsk VM-reserve og en islandsk VM-spiller er ifølge TV 2 SPORT's oplysninger tæt på at skifte til Skjern til sommer.

Robin Paulsen Haug og Elvar Örn Jonsson er to navne, som fans af Skjern Håndbold godt kan begynde at lære. 

Den 20-årige nordmænd og 21-årige islænding er nemlig begge meget tæt på et skifte til de forsvarende danske mestre til sommer, erfarer TV 2 SPORT fra flere kilder. 

Allerede tidligere på ugen kunne Dagbladet Ringkøbing-Skjern fortælle, at den norske målmand Robin Paulsen Haug er et varmt emne i Skjern som afløser for Emil Nielsen, der til sommer skifter til franske Nantes. 

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger er der nu en mundtlig aftale på plads mellem nordmanden og Skjern, der køber Robin Paulsen Haug fri i hans nuværende svenske klub Malmø. 

Robin Paulsen Haug er en del af Norges 28-mands bruttotrup til VM, men kom ikke med, da den endelig trup blev udtaget. 

Det gjorde til gengæld den 21-årige bagspiller Elvar Örn Jonsson hos Island. Jonsson har lavet 14 mål og fem assists i de mere end tre timer, han har været på banen i Islands første fem VM-kampe. 

Jonsson spiller lige nu i den islandske klub Selfoss, hvor Skjerns kommende træner, ligeledes islandske Patrekur Johannesson, i øjeblikket er træner - i øvrigt ved siden af sit job som landstræner for Østrig, der også er med til VM. 

I Skjern ønsker de ikke at bekræfte de to nye spillere, men bestyrelsesformand Carsten Thygesen siger:

- Det har længe været kendt, at Emil Nielsen, Christoffer Cichosz og Tandri Konradsson forlader os til sommer, og dem skal vi have fundet erstatninger for. Jeg kan godt bekræfte, at den proces er vi efterhånden langt med. Men jeg vil ikke kommentere på konkrete navne, siger Skjern-formanden til TV 2 SPORT. 

Skjern ligger nummer syv i Herre Håndbold Ligaen, der i øjeblikket ligger stille på grund af VM-slutrunden i Danmark og Tyskland.