VM håndbold

Hansen tæt på rekord: - Vidste jeg det, havde jeg selvfølgelig taget ham ud

Landstræner Nikolaj Jacobsen var ikke selv klar over, hvor tæt Mikkel Hansen egentlig var på at slå målrekorden fra 1998.

Ét mål fra en tangering. To mål fra en ny rekord.

Mikkel Hansen var flyvende torsdag aften i Jyske Bank Boxen, da han scorede 14 mål og var den helt afgørende faktor i Danmarks 30-26-sejr over Norge.

Fire afbrændere blev der også plads til, men havde Hansen sendt bare én bold mere i kassen, havde han samtidig tangeret Nikolaj Jacobsens målrekord fra 1998. Dengang scorede landstræneren i sin tid som spiller 15 mål mod Grækenland, men Nikolaj Jacobsen var faktisk ikke selv klar over, målrekorden var i fare.

- Jeg vidste ikke, at Mikkel var så langt oppe (i antal mål, red.). Så havde jeg selvfølgelig taget ham ud noget før, indledte landstræneren med et smil i TV 2s VM-studie efter kampen og tilføjede:

- Ej, jeg vidste ikke, han havde lavet så mange mål. Jeg står i min egen lille boble dernede og forsøger at finde løsninger i begge ende. Men det var fantastisk. Det er i de her kampe, vores nøglespillere skal trække og præstere, hvis man skal langt i sådan en turnering. Og det synes jeg, Mikkel i den grad gjorde.

Landstræner Nikolaj Jacobsen var ikke selv klar over, hvor tæt Mikkel Hansen egentlig var på at slå målrekorden fra 1998. Video: TV 2 SPORT

Samtidig fremhævede landstræneren også Rasmus Lauge, Niklas Landin og Henrik Møllgaard som afgørende danske spillere.

'Verdensklasse Mikkel'

I håndboldekspert Bent Nyegaards karakterbog blev der fundet en karakter frem uden for skalaen, og generelt var det en aften, hvor roserne væltede ned over Mikkel Hansen:

- Danmark spillede godt, og så har de Mikkel Hansen, der viste det niveau, han har. Det var en svær dag for os, sagde Sander Sagosen, der kunne korte Mikkel Hansens præstation ned til tre ord:

- Det er verdensklasse.

Op til kampen havde der været meget fokus på netop duellen mellem Mikkel Hansen og Sander Sagosen, men det gjorde danskeren til skamme. En duel, Mikkel Hansen også selv havde bemærket rundt omkring, ligesom han naturligvis var blevet spurgt til det flere gange.

- Det motiverer mig. Jeg synes, vi lykkedes godt med at spille bolden hen, hvor jeg godt kan lide at skyde. Så er det selvfølgelig dejligt, at de går ind, når man skyder, sagde PSG-spilleren til TV 2 SPORT og uddybede senere sine tanker om målrekorden:

- Jeg har én gang før været ét mål fra rekorden faktisk, så det er ikke noget nyt. Men det er ikke noget, man tænker på, når man render rundt derinde.

Holdkammerat Casper U. Mortensen kaldte ham for verdens bedste på dagen, og hos playmaker Rasmus Lauge blev præstationen også anerkendt:

- Han spiller jo en rigtig, rigtig god kamp. Han spiller på det niveau, vi kender fra ham. Det er dejligt, når boldene går ind. Hvis du spørger ham selv, så tror jeg, han er lidt træt af, at han brændte nogle skud i det sidste kvarter. Men han spillede en forrygende kamp, lød det fra Rasmus Lauge.  

Nu venter der Danmark en mellemrunde mod modstanderne Ungarn, Egypten og Sverige i nævnte rækkefølge. Herunder får du overblikket over vejen til en VM-semifinale: