VM håndbold

Landin håbede at tie bommert ihjel: - Jeg lader være med at sige noget

Niklas Landin må nok forberede sig på at få en bemærkning eller to fra sine holdkammerater, efter han i kampen mod Norge tog sig en blunder på bænken.

At Niklas Landin har ramt topformen til VM, kan der ikke længere være tvivl om.

Landsholdsanføreren stod endnu en pragtkamp, da Danmark torsdag aften besejrede Norge i kampen om at tage maksimumpoint med i mellemrunden. Men der var alligevel lige én ting, som ikke gik efter planen.

I slutningen af første halvleg opstod en underlig situation, da Norge scorede på tomt mål. Niklas Landin havde været en tur ude på den danske bænk og nåede ikke tilbage. Spørgsmålet er bare, hvad han lavede der, da han ikke havde byttet med en markspiller til et eventuelt overtal i angrebet.

- Hvem har sagt, du skulle spørge om det? spurgte Kiel-spilleren med et grin, da han blev forholdt det i mixed zone efter kampen.

- Jeg sad virkelig og kogte. Vi havde fået en del udvisninger i træk, og jeg var egentlig inde i min egen lille boble og sad og tænkte på, hvordan jeg skulle angribe det næste skud, og hvem der skulle skyde på mig i næste angreb.

- Jeg sad bare og ventede på, at der var en angrebsspiller, der skulle ud og skifte med mig, fordi vi var i undertal. Men jeg kiggede op på tavlen, og så var vi jo fuldtallige. Det var en rigtig blødning fra min side, siger landsholdsmålmanden.

I mange omklædningsrum ville sådan en episode formentlig koste en omgang kvajebajere til holdkammeraterne, men Niklas Landin håbede på, at han ved hjælp af tavshed kunne komme uden om det.

- Jeg lader være med at sige noget, og så håber jeg, den fiser stille og roligt ud, sagde Niklas Landin.

Men de forhåbninger kan den danske sidste skanse godt glemme alt om. I TV 2s studie var fløjspilleren Lasse Svan nemlig med på en lytter, hvor han beroligende kunne afvise, at Landin nu skulle ud og købe øl.

- Nej, ikke kvajebajere. Det er nok nærmere små hentydninger, der kommer ind. En lille bemærkning til træning i morgen om, at han skal blive inde i målet, lød det fra Lasse Svan, der også havde overskuddet til at sende en stor bunke roser afsted mod landsholdsanføreren.

- Niklas har stået fantastisk indtil videre, og han har jo en kæmpe betydning for vores hold. Vi sagde jo fra start, at hvis han kan stå så godt, som han gjorde i de første kampe, så kan det blive rigtig stort. Og det ser jo sådan ud, sagde Lasse Svan.

Landin leverede i kampen mod Norge 11 redninger på 36 forsøg, hvilket giver en redningsprocent på 31. Det betyder, at han sammen med Norges Esben Christensen statistisk set er slutrundens bedste målmand.

Niklas Landin og resten af det danske landshold skal igen i aktion lørdag, hvor Ungarn bliver den første modstander i mellemrunden.