VM håndbold

Landsholdet begræder Tofts farvel: - Vi lider alle med ham

René Tofts farvel til VM-truppen rammer holdet både sportsligt og personligt. Det fortæller flere spillere samt landstræneren.

Det danske landshold var på fredagens pressemøde tydeligt påvirkede, efter nyheden om René Tofts VM-exit var meddelt af landstræner Nikolaj Jacobsen.

Stregspilleren har været en vigtig brik i det danske forsvar, så på det sportslige plan vil det påvirke de danske chancer fremadrettet i turneringen.

Men også på det personlige plan føler landsholdet med Toft, som nåede at spille 13 minutter mod Norge, inden han fik et riv i lysken.

Nikolaj Jacobsen:

- Det er altid svært at miste en spiller. Specielt en, der har været med i lang tid og har haft stor betydning på holdet. Så rammer det.

- Og alle kan sætte sig ind i den følelse af at skulle misse de kommende oplevelser herinde foran den fantastiske kulisse. Så det gør ondt på os alle sammen, og det er noget, vi begræder rigtig meget, siger den danske landstræner til TV 2 SPORT.

Rasmus Lauge:

- Vi så Simon (Hald, red.) i går (torsdag, red.) levere et benhårdt stykke arbejde og en verdensklasse præstation. Men vi lider alle med René. Når man selv kender til sådan nogle skader på dårlige tidspunkter, så er følelserne ekstra meget med ham. Det bliver en hård pille at sluge for René på mange forskellige måder.

- Det kommer sikkert til at tage noget tid for ham at komme over det her. Desværre har vi ikke så lang tid til at lide med ham. Det er hårdt, men vi forsøger at bakke ham så meget op, som vi kan. Så må vi se, hvad han lige beslutter sig for, om han bliver her, eller hvordan det ser ud.

René Toft Hansen kommer ikke til at spille flere minutter for Danmark ved VM. En skade i lysken sender forsvarsgeneralen ud af slutrunden. Video: TV 2 SPORT

Niklas Landin:

- Det er et rigtig hårdt slag for os. René er måske vores vigtigste spiller, og det bliver et stort savn at miste ham. Det skal vi lige komme os over.

- Jeg synes, at Simon (Hald, red.) spillede en fantastisk landskamp i går, så på den måde er vi rimelig fortrøstningsfulde med de spillere, vi har. Men vi ved godt, at så snart René er på holdkortet, så kan det godt være, modstanderen lige mister fem-ti procent i troen på, at de kan score i midterzonen.

Anders Zachariassen:

- Det er ikke særlig sjovt for os som kollegaer. Det er en drøm for mange at spille så stor en slutrunde på hjemmebane, og jeg ved, at han har kæmpet rigtig meget for det. Det er en stor personlighed på holdet, vi mister, og en rigtig stærk forsvarsspiller, som har vist sig at være rigtig stærk i de kampe, vi har spillet. Så det er selvfølgelig et rigtig stort tab.

- Vi synes, det er synd for ham, for vi ved, han har kæmpet rigtig meget med for mange ting. Man ønsker det ikke for nogen. En af de største oplevelser, du kan få som landsholdsspiller, er at få lov til at spille foran det her publikum, vi har spillet for indtil videre. Det er selvfølgelig ikke særlig sjovt at se på, at ens drøm skal ødelægges sådan.

Magnus Landin:

- Det er ikke fedt, at han døjer med en så slem skade og så op til et hjemmebane-VM, som han har set meget frem til. Så på hans vegne er vi utrolig kede af det, men det betyder også meget for os, at han ikke er der. Det er rigtig ærgerligt. Han betyder rigtig meget i vores forsvarsspil.

TV 2 SPORT ville gerne have talt med Henrik Toft om Rene Tofts skade, men han følte sig ikke i stand til at blive interviewet om det.

René Toft nåede at få 1 time, 39 minutter og 40 sekunders spilletid ved slutrunden. I den tid nåede det at blive til fem mål.