VM håndbold

Reklamebande væltede under spansk træning - flere spillere kørt på hospitalet

Blandt andre den spanske målmand Rodrigo Corrales Rodal blev hårdt ramt, da reklamebanden på den ene langside i Lanxess Arena i Köln væltede.

Spanien har fået alt andet end en perfekt optakt til mellemrunden ved VM.

Fredag aften væltede den tunge LED-reklamebande på den ene langside i Lanxess Arena i Köln og ramte tre-fire spillere, lyder det fra den spanske holdleder ​Iker Romero.

Værst gik det ud over andenmålmanden Rodrigo Corrales Rodal, der fik banden ned over sit venstre ben. Han sad i minutterne efter på bænken med is på knæet.

- Der skete noget. Jeg ved ikke hvorfor, men banden væltede over mig. Jeg har en smule smerter, men jeg tror, at Rodrigo har mere ondt, siger Aitor Arino Bengoechea til TV 2 SPORT.

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Lortet væltede ned over mig. Jeg håber, jeg er klar til i morgen, siger han med henvisning til kampen mod Frankrig.

Træningen blev aflyst

Det er endnu uvist, hvorfor reklamebanden væltede. Episoden medførte også, at spanierne omgående stoppede træningen. De friske spillere lavede nogle udstrækningsøvelser, inden resten af træningen blev aflyst.

Hvordan har Corrales det?

- Han har store smerter i knæet. Han så det ikke ske, og den væltede ned over knæet. Jeg ved ikke, om han kan spille i morgen, siger Aitor Arino Bengoechea.

- Vi er professionelle og lever for det. Jeg ved ikke, hvordan det kan ske. Vi vil helt klart gøre noget ved det.

Er I bange for at spille herinde?

- Selvfølgelig. For mig er det bare det her, men hvis det kan vælte ned over hovedet på en, så kan det være slut.

- Jeg håber, det er bedre i morgen. Vi vil fokusere på kampen nu, lyder det afslutningsvis fra Aitor Arino Bengoechea.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen mener, at det nærmer sig en skandale, at flere spanske spillere er blevet ramt af en reklamebande. Video: TV 2 SPORT

Skaden til Rodrigo Corrales Rodal vækker også bekymring i den spanske sundhedsstab.

- Det, der bekymrer mig mest, er, at skrammen opstår ved en rotation i knæet, da Rodrigo forsøger at undvige den væltende reklamebande. Angiveligt har knoglen det fint. Han har et blåt mærke og en hudafskrabning, og i morgen vil han være rigtig øm, siger landsholdslæge Juan José Muñoz Benito til det spanske håndboldforbunds hjemmeside.

- Vi håber, at han bliver klar til kampen i morgen.

Rasende Romero

Iker Romero oplyser til TV 2 SPORT, at de tilskadekomne er blevet kørt på hospitalet, hvor deres skader nu skal undersøges.

- Jeg må tage det roligt, for det må bare ikke ske. Vi kom her og begyndte at træne, og LED-reklamebanden væltede, siger ​Iker Romero til TV 2 SPORT.

Han kender ikke omfanget af spillernes skader, og han håber naturligvis, at de ikke er alvorlige.

- Hans (Rodrigo Corrales Rodal, red.) ben ser skidt ud. Han kan ikke gå, og om 24 timer møder vi Frankrig. Nu har vi kun en målmand.

Har I allerede ringet efter en ny målmand?

- Nej, men vi har alle muligheder åbne. Men jeg håber, at Rodrigo kan spille i morgen.

Møde med IHF

Skulle Rodrigo Corrales Rodal ikke blive klar, har den spanske landstræner Jordi Ribera mulighed for at skrive en målmand ind i truppen.

Den rutinerede Arpad Sterbik sidder klar i kulissen, og han blev også indkaldt ved EM sidste år.

- Vi har et møde nu på hotellet med vores præsident og IHF (det internationale håndboldforbund, red.). I første omgang skal vi afvente den medicinske undersøgelse, men selvfølgelig vil vi fortsætte, siger Iker Romero.

- Det er ikke måden, Spanien vil sige farvel på. Vi er ikke børn. Vi vil kæmpe os igennem alt.

- Det er en lille ting, at vi ikke fik trænet. Problemet er, at vi ikke er i sikkerhed. For mig er det svært at forstå, at sådan noget kan ske. Nu var vi uheldige, at det skete for os, men det kunne også være sket for andre, siger den tidligere landsholdsstjerne.

Foruden Frankrig skal Spanien krydse klinger med Tyskland og Brasilien i mellemrunden.