VM håndbold

Svensk stjerne misser mellemrunden og braget mod Danmark

Jim Gottfridsson måtte udgå af Sveriges sidste VM-gruppekamp med en skade. Han har et håb om at blive klar til en eventuel semifinale.

Sverige skal klare sig uden sin playmaker og leder Jim Gottfridsson i mellemrunden. Det inkluderer kampen mod Danmark.

Torsdag aften kom Flensburg-Handewitt-spilleren til skade i Sveriges gruppekamp mod Ungarn, og fredag har en MR-scanning vist, at han har pådraget sig en fibersprængning i læggen.

- Lægen har fortalt mig, at mine chancer for at komme til at spille mere ved VM ikke er så store, men der findes fortsat en lille mulighed, og jeg vil gøre alt for at blive klar til at spille igen, siger Jim Gottfridsson til TV 2 SPORT.

- En semifinale kan tidligst blive aktuel, fastslår han over for Aftonbladet.

Dermed måtte svenskerne betale dyrt for 33-30-sejren over ungarerne. Gottfridsson ankom til Sveriges pressemøde fredag på krykker.

- Nu kommer vi til en periode i mesterskabet, hvor der er lidt længere tid mellem hver kamp. Så der køber jeg mig mere tid, siger han til TV 2 SPORT.

Andre kan tage over efter ham

Jim Gottfridsson er ikke nervøs for, at andre vil udfylde det tomrum, han efterlader.

- Vi har set i de seneste kampe, at Albin Lagergren og Lukas Nilsson har spillet meget godt. Også Linus Arnesson er kommet ind og har spillet playmaker, og han er dygtig, siger 26-årige Gottfridsson.

Lørdag morgen har Sverige skrevet Fredric Pettersson ind i truppen på bekostning af Gottfridsson.

Indtil sin skade nåede Jim Gottfridsson at score 13 mål i VM-turneringen. Nu skal han altså se til fra tribunen, når holdkammeraterne skal kæmpe om en plads i semifinalen.

- Så længe vi gør vores job, og Danmark gør sit, er det godt for os, siger han og vurderer, at kun Norge kan true de to hold.

Sverige lægger ud mod Tunesien i mellemrunden. Derefter venter Norge mandag, og onsdag aften gælder det mødet med Danmark.

Semifinalerne spilles i Hamborg fredag 25. januar.

Stillingen i mellemrundegruppe 2

  1. Danmark 4 point
  2. Sverige 4 point
  3. Norge 2 point
  4. Ungarn 1 point
  5. Egypten 1 point
  6. Tunesien 0 point