VM håndbold

Danmarks rival er stærkt utilfreds med optakt til skæbnekamp

Sander Sagosen mener ikke, at kampprogrammet er ens for alle. Åserud, Lise / NTB scanpix

Norge spiller skæbnekamp mod Sverige under 24 timer efter kampen mod Egypten. Svenskerne har en hviledag inden, og det irriterer de norske spillere.

Klokken 20.30 søndag aften træder Norge ind på banen til sin første kamp ved mellemrunden, hvor Egypten er modstander.

Mindre end 24 timer efter, nemlig mandag klokken 18, skal nordmændene på banen igen, hvor der venter en særdeles afgørende og vital gruppekamp mod Sverige. Nordmændene kan ikke slutte højere end Sverige, hvis de taber kampen, og derfor er den særdeles vigtig i jagten efter en plads i semifinalen.

Det er nordmændene også godt klar over, og derfor frustrerer det dem ekstra meget, at de skal på banen under 24 timer efter deres første kamp i mellemrunden, mens Sverige har hele søndagen fri.

- Det er helt skørt. Problemer at, at kampprogrammet ikke er fair for alle. Det er altså et VM, der her, siger Sander Sagosen til norske Dagbladet.

- Det spiller ingen rolle, om VM arrangeres i Danmark eller i Korea, men kampprogrammet skal være retfærdigt for alle. Det er trist, at vi ikke har ens forudsætninger. Men der bliver ikke gjort noget ved det nu. Det virker, som om de, der har sat kampprogrammet op, kun har tænkt på sig selv. Det handler meget om tv, og der er ikke taget hensyn til spillerne.

Jeg kan kun sige, at opsætningen ikke er optimalt for os

Christian Berge, norsk landstræner

Nordmændene er ikke overraskede

Sander Sagosen får støtte af sin bagspillerkollega Gøran Søgard Johannessen. Han fortæller, at det ikke kommer bag på han, at programmet er så tæt, da det flere gange har været sådan.

- Det er under al kritik. Det er ikke fairplay. Svenskerne får en kæmpestor fordel, siger Gøran Søgard Johannessen.

- Jeg er ikke overrasket over, at det sker, for det sker igen, igen og igen. Det er helt idiotisk. Det handler ikke bare om, at det er uretfærdigt. Det øger også skadesrisikoen betragteligt med så stor en belastning.

Landstræner Christian Berge fortæller ligeledes til Dagbladet, at han ikke ønsker at bruge energi på noget, der alligevel ikke gjort noget ved. Men han er langt fra positiv.

- Jeg kan kun sige, at opsætningen ikke er optimalt for os. Det ville have været bedre med en kamp lørdag og mandag – end søndag og mandag, siger Christian Berge.

En stor fordel for os, siger svenskerne

I den svenske lejr gnider de sig imidlertid i hænderne, da der går tæt på 48 timer fra de går af banen lørdag aften, til de står der igen mandag aften.

Og i forhold til det tætte kampprogram kan svenskerne godt se, at der er grund til, at de har overtaget rent fysisk.

- Det er selvfølgelig en stor fordel for os. Vi ved, hvordan det er at spille igen efter 22 timer. Det er vigtigt med hvile. Vi har set, hvor mange spillere, der går i stykker under turneringen. Men alle hold ved, at det er sådan, det fungerer, og sådan turneringen er opbygget, siger Lukas Nilsson til svenske Aftonbladet.

- Alle fritimer man kan få i sådan et tæt spilskema er ret vigtigt. Det er skønt at få lidt ekstra hvile.

Allerede lørdag aften kan du se Sverige i aktion, hvor de møder Tunesien i den første kamp i mellemrunden. Det er på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Sverige og Norge mødes mandag klokken 18. Den kamp kan du også se direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.