VM håndbold

- Det er overvældende, siger Green om storkamp

Danskerne besejrede Ungarn med tre mål i en kamp, hvor især Jannick Green spillede en afgørende rolle i målet.

Danmark tog lørdag aften et stort skridt mod VM-semifinalen, da danskerne besejrede Ungarn med 25-22.

Danskerne førte med fem mål ved pausen, hvor Mikkel Hansen igen var en af de bærende kræfter, men han var ikke den eneste. Jannick Green havde 12 redninger, stod på 43 procent og pillede pynten af de ungarske skytter.

Målmanden blev kåret til kampens spiller, men hyldesten stoppede ikke her. Efter kampen fik han mange rosende ord fra holdkammerater og fans, og det havde han ikke regnet med.

- Det er helt fantastisk og meget overvældende at finde de rigtige ord, når der kommer så mange positive kommentarer. Jeg føler mig en lille smule roligere og lader mig ikke gå på af en dårlig fase og hiver op i mig selv igen. Jeg har taget et lille spring mentalt, synes jeg, siger Jannick Green.

Green: Er klar til startplads

Landstræner Nikolaj Jacobsen var også særdeles tilfreds med sin målmand.

- Jeg er først og fremmest glad for de to point, og så gør Jannick Greens fremragende kamp, at vi hele tiden ligger med tre, fire og fem mål (forspring, red.), så det ikke bliver alt for hektisk, siger landstræneren.

Mads Mensah Larsen holder heller ikke roserne tilbage og fremhæver sin danske keeper.

- Det var sgu en slidsom affære, men det er også fint nok. Det kan ikke være lige poleret hver gang, og jeg synes egentlig, det var relativt sikkert alligevel, godt hjulpet af Jannick, siger han.

Nu er spørgsmålet så, om Jannick Green starter i det danske mål mod Egypten mandag, efter Niklas Landin ikke fik en god start i det danske mål. Green slår i hvert fald til, hvis buddet kommer.

- Jeg synes, at Niklas har stået fremragende indtil nu. Hvis Nikolaj siger, at jeg skal starte, så er jeg klar til det, siger Green.

Danmark skal i aktion igen mandag, hvor Egypten er næste modstander. Herefter venter Sverige i sidste kamp i mellemrunden. Den kamp kan du se direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.