VM håndbold

IHF vil lytte til hård kritik og se nærmere på VM-regel

Flere udskiftninger undervejs i et VM og en ændring af reglerne for 28-mands bruttotrupper kan komme på tale i fremtiden.

Mange skader har givet Nikolaj Jacobsen og flere andre landstrænere noget at gruble over til dette VM. 

Problemerne bliver kun større af, at trænerne ved VM-slutrunder kun har lov til at skifte ud i deres trupper tre gange undervejs i turneringen - mod op til seks gange ved en EM-slutrunde.

Det er blevet kritiseret fra flere sider - blandt andet af den danske VM-lejr, der heller ikke forstår, hvorfor hvert land inden et mesterskab skal indgive en bruttotrup på 28 spillere, som så er de eneste, der kan komme i spil i turneringen. 

Men måske bliver det ændret i fremtiden. 

Det internationale håndboldforbund (IHF) er i hvert klar til at se nærmere på reglerne, siger Dansk Håndbold Forbunds formand Per Bertelsen, der også er den øverst ansvarlig for turneringsafviklingen - Chairman of Commission of Organising - i IHF. 

- Det er noget, som vi er begyndt at kigge på – hvordan og hvorledes vi skal gøre det, siger Per Bertelsen til TV 2 SPORT.

- Vi skal have kigget på de her ting. Om vi skal have udvidet det - og måske også have udvidet tidshorisonten for, hvornår de skal melde ind (med bruttotrupper, red.) Det er nogle af de ting, som vi måske skal regulere, og hvor jeg tror, at vi vil kigge på det, siger formanden videre. 

Betyder det, at du synes, at der skal være flere udskiftninger fremadrettet?

- Det var ikke det, jeg sagde. Jeg sagde, at vi ville kigge på det.

Men hvad synes du?

- Jeg synes, at det kunne være en god idé, at der var nogle flere muligheder, siger Per Bertelsen. 

Hvorfor har man valgt, at der skal være en 28.mands bruttotrup?

- Det er nogle rent tekniske ting i forhold til, hvordan vi skal forberede os op mod et mesterskab internt i IHF. Jeg ved, at EHF (det europæiske håndboldforbund, red.) gør det samme. Det er også nogle af de ting, vi vil begynde at kigge på.

Kigge på at man skal afskaffe bruttotruppen?

- Ja, eller gøre det på en anden måde, siger Per Bertelsen. 

Når der i dag bliver indgivet bruttotrupper ind til IHF, tjekker forbundet, om alle spillerne er berettiget til at stille op for det land, de vil repræsentere. Det bliver ifølge Per Bertelsen sværere at kontrollere i fremtiden, hvis der slet ikke er bruttotrupper til turneringerne.