VM håndbold

Landsholdet sætter ord på deres tre 'hemmelige' sedler

Tre værdier, der er nedfældet på papir, er med til at motivere de danske landsholdsspillere under VM i håndbold.

Fem kampe, fem sejre. 

De danske håndboldherrer har ikke vist mange tegn på svaghed under VM i håndbold, hvor Chile, Tunesien, Saudi Arabien, Østrig og Norge allerede er blevet nedlagt. 

En del af forklaringen på den danske succes på hjemmebane kan måske findes i omklædningsrummet, hvor der under den i gangværende slutrunde er blevet hængt tre sedler op. 

- Det handler om tre hovedtemaer, som vi synes er vigtige. Vi har sammen med en mentalcoach eller vejleder snakket om de ting. Det hænger pænt i omklædningsrummet, så man altid kan gå ned og blive mindet om, hvilke krav, vi har stillet til hinanden, siger Niklas Landin. 

- Det er noget med at vise engagement, altid vise vilje og altid vise vildskab. Det er hovedtemaerne, siger landsholdskaptajnen videre. 

Processen om de pågældende sedler startede på Guadeloupe, hvor de i sommer var blevet inviteret på træningslejr af Frankrig og en tilhørende træningskamp mod verdensmestrene. 

Træningslejren var samtidig en god mulighed for at få opbygget et større socialt bånd, hvor de altså kiggede hinanden i øjnene og arbejdede mod det, der i dag er blevet til tre temaer, som hænger i omklædningsrummet. 

- Vi havde snakket meget sammen, og det var tre værdier, som vi allesammen kunne stå inde for, og som alle synes, at hvis vi lever op til dem i løbet af 60 minutter på håndboldbanen, så er der mange, der får svært ved at slå os, siger Rasmus Lauge. 

En af de spillere, der bruger sedlerne aktivt inden og under kampene, er Casper U. Mortensen, der "godt kan lide at peppe spillerne og sig selv op." 

- På sedlerne står der alle vores tanker om vildskab eksempelvis. Dem kan man gå og læse og bruge som motivation inden kampen, siger Barcelona-spilleren og fortæller, at de hver især har skrevet nogle sætninger ned til de tre værdier, som de arbejder med. 

Hvad har du skrevet på sedlen? 

- Det er hemmeligt. Meget hemmeligt. Men det handler meget om at give alt, hvad man har. Sådan er jeg skruet sammen, hvor jeg bare vil sidde nede i omklædningsrummet efter kampen og ikke have mere tilbage, siger Casper U. Mortensen.

Lørdag aften får de danske spillere igen muligheden for at kigge nærmere på de tre sedler, inden de går på banen mod Ungarn i den første kamp i mellemrunden.