VM håndbold

- Noget af det vildeste, jeg har set, siger Lauge om dansk tribune

Rasmus Lauge hylder tilskuerne, der jublede dem på vej torsdag aften mod Norge. Især tilskuerne på ståtribunen, som er blevet døbt 'Den Røde Mur'.

3.500 hujende danskere samlet på bare én tribune har jublet Danmark sikkert ind i mellemrunden med fem sejre og fire point.

Tilskuerne står på den nye endetribune i Boxen i Herning, hvor Danmark har spillet fire ud af fem kampe i gruppespillet ved VM. Opbakningen fra endetribunen har været så stor, at den har fået en lille plads i Rasmus Lauges hjerte.

- Det er noget af det vildeste, jeg har set inden for håndboldverdenen nogensinde. Jeg tror, at den ståtribune vil få de fleste til at tænke: 'Okay, jeg giver mig i hvert fald lige 10-15 procent mere i forhold til, at jeg i forvejen var helt klar.' Det ser helt forrygende ud, når den der røde mur står klar til kamp, siger Rasmus Lauge til TV 2 SPORT.

- Det er virkelig et fedt syn og ser helt vanvittigt. Man snakker nogle gange i fodboldtermer om store tribuner, hvor især Dortmunds er dominerende. Vi kan ikke undgå at blive klar, når vi går ud igennem tunnellen og kommer ind til 15.000 fans, som er kampklar.

Danskeren fortæller, at han endda gør lidt ekstra ud af sine jubelscener for at få gejsten fra den store tribune at føle.

- Når jeg scorer, er det en blanding af spontanitet og bevidst jubel. Jeg synes, at det er fedt, og jeg synes, at vi har en forpligtigelse til at juble og vise nogle følelser - altså når der er tid til det. Det handler om at vise, at vi er der altså også. Jeg håber, at publikum også synes, at det er fedt, og at det ikke kun er en tosse med nummer 11 på ryggen, der jubler op mod den, siger Lauge.

De danske spillere kommer på banen til kampen mod Tunesien med 'Den Røde Mur' i baggrunden.

De danske spillere fik en 'fantastisk' velkomst

Tilskuernes overtal og larm blev især nyttig i torsdagens kamp mod Norge, hvor gruppevinderen skulle findes. Danmark førte i store dele af kampen, men mod slutningen kom nordmændene tættere og tættere på, og her trådte tilskuerne i karakter.

- Vi missede et par chancer, og så løb Norge jo hurtigt. Pludselig kogede det jo inde i hallen, og der kunne jeg godt mærke, at tilskuerne betød lidt ekstra. Man kunne godt mærke, at der kom mere tryk på, da Norge nærmede sig, og det var virkelig fedt, sagde Henrik Møllgaard efter kampen.

Var det en fest at være derinde?

Ja, uden tvivl. Det var fantastisk. Vi har haft nogle fede oplevelser derinde, men at komme ind på banen og stå at vente på Norge, som bliver buhet ind, det var fuldstændig suverænt. Kan vi få sådan en opbakning resten af vejen, er vi godt stillet, siger Møllgaard.

De 3.500 tilskuere på endetribunen er mere, end hvad der kan være i 13 ud af 14 ligaklubbers haller i Danmark.

Danmark møder Ungarn, Egypten og Sverige i mellemrunden. Du kan få hele overblikket over mellemrunden her med kampe samt tidspunkter.

Rasmus Lauge sammenligner med endetribunen i Boxen med Dortmunds gule mur, som endetribunen kaldes der.