VM håndbold

René Toft frygter lang pause

René Toft kan i værste fald være væk fra håndboldbanen i op mod seks måneder. Han afventer en undersøgelse hos en specialist.

Endnu en gang døjer René Toft med lyskeproblemer. Den danske forsvarsgeneral blev skadet i sejren over Norge torsdag aften, da han fik et skub midtvejs i første halvleg.

Toft var efterfølgende ikke i stand til at spille videre, og fredag formiddag slog landstræner Nikolaj Jacobsen fast, at stregspilleren ikke kommer i aktion mere ved dette VM.

Selv frygter René Toft nu en længere pause. Mandag skal han have en specialists ord for, hvor alvorligt det står til.

- En muskel er overrevet, og en anden muskel er delvist overrevet. Jeg skal finde ud af, om jeg skal opereres eller ej. Det går nok henimod, at jeg skal opereres. Det vil sige seks måneders tid, før jeg er klar igen. Det er en hård én at sluge, men jeg håber, at specialisten kan give mig et godt svar på, hvad der venter mig, siger René Toft til TV 2 SPORT.

- Hvis ikke jeg skal opereres, skal jeg nøjes med at genoptræne i fire måneder, siger han til Ritzau.

Har du gjort dig tanker om landsholdet og fremtiden?

- Det har jeg ikke nået at gøre mig tanker om endnu. Nu skal jeg lige se, hvad specialisten siger på mandag, og så tager jeg den derfra og ser, hvilke nye mål jeg skal sætte mig, lyder det fra 34-årige Toft.

Et hårdt slag

I oktober sidste år måtte René Toft melde afbud til Danmarks to EM-kvalifikationskampe - også på grund af en lyskeskade - og han har derfor kæmpet hårdt for at blive klar til VM på hjemmebane.

René Toft Hansen kommer ikke til at spille flere minutter for Danmark ved VM. En skade i lysken sender forsvarsgeneralen ud af slutrunden. Video: TV 2 SPORT

Af netop den grund er det tidlige farvel en endnu sværere pille at sluge for Veszprém-stjernen.

- Den første nat var der selvfølgelig ikke så meget søvn. Det var et hårdt slag. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har kæmpet hårdt for at blive klar til slutrunden. Det var min store drøm, og nu slutter den, lidt før det bliver rigtig sjovt, siger René Toft.

Skaden mod Norge betyder, at Toft blot nåede fem kampe ved mesterskabet. De oplevelser kan dog bringe et lille smil frem hos ham i den triste tid.

- En slutrunde på hjemmebane er altid sjovt. Jeg var selv med til EM i 2014, og det var vanvittig fedt. Og de første fem kampe her har været fantastiske, siger René Toft.

- Så det er hårdt, det er hårdt for hovedet, men det er en del af gamet, og jeg kender det desværre lidt for godt. Jeg kan ikke gøre så meget ved det nu. Jeg må prøve at støtte drengene udefra, så godt jeg kan.

Toft ud, Toft ind

I stedet for René Toft har Nikolaj Jacobsen skiftet Henrik Toft ind i truppen. Lillebror Toft er blevet klar igen efter sin lyskeskade. René Toft havde håbet at kunne dele slutrundens gode stunder med sin to år yngre bror.

- Jeg havde da håbet på, at jeg skulle deltage i den her slutrunde sammen med ham, og ikke at vi skulle skiftes med hinanden. Men jeg er glad på hans vegne. Han har kæmpet sig tilbage, og han kan gå ind og bidrage til holdet nu. Jeg håber selvfølgelig, at han kan hjælpe holdet så godt som muligt, lyder det fra René Toft.

Står det til TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen, kan ingen til fulde udfylde det tomrum, René Toft efterlader med sit VM-farvel.

- René Toft er en af verdens bedste forsvarsspillere, er ekstremt dominerende og har så stor respekt fra sine modstandere.

- Der hviler et kæmpestort ansvar på Henrik Møllgaard, der nu skal forsøge at integrere enten Henrik Toft eller Simon Hald, hvor sidstnævnte gjorde det fornemt mod Norge, siger håndboldeksperten.

Danmark tager hul på mellemrunden lørdag aften klokken 20.30. Modstanderen er Ungarn.

René Toft har kontraktudløb i ungarske Veszprém til sommer.