VM håndbold

René Toft sender besked til danske tilskuere efter skuffende VM-farvel

Forsvarsgeneralen har været aktiv på Instagram, hvor han opfordrer de danske tilskuere til at give de danske spillere maksimal støtte mod Ungarn.

VM sluttede for René Toft mod Norge torsdag aften.

Forsvarsstyrmanden, der ifølge TV 2 SPORTs håndboldeksperter Claus Møller Jakobsen og Daniel Svensson er det danske landsholds vigtigste spiller, blev lyskeskadet efter et skub og kom aldrig tilbage på banen.

På et pressemøde fredag fortalte landstræner Nikolaj Jacobsen, at Toft heller ikke kommer i aktion mere ved dette mesterskab.

René Toft Hansen kommer ikke til at spille flere minutter for Danmark ved VM. En skade i lysken sender forsvarsgeneralen ud af slutrunden. Video: TV 2 SPORT

Et hårdt slag for landsholdet og ikke mindst Veszprém-stjernens lillebror, Henrik Toft, der på pressemødet ikke følte sig i stand til at blive interviewet om storebrorens VM-exit.

Lørdag eftermiddag er første gang, hovedpersonen selv giver lyd fra sig siden skadens opståen. Det gør René Toft i et opslag på Instagram.

- VM er desværre slut for mit vedkommende, men for dælen, hvor har jeg nydt hvert et sekund inde på banen i en fantastisk kulisse, skriver René Toft og fortsætter:

- Jeg håber, I er klar til i aften, Jyske Bank Boxen, til at hjælpe drengene på vej mod endnu en sejr. Jeg vil i hvert fald gøre mit fra tribunen.

Erstattes af klarmeldt lillebror

René Toft har tidligere døjet med en lyskeskade. Den gjorde, at han blandt andet måtte melde afbud til Danmarks to EM-kvalifikationskampe i oktober sidste år.

Midt i den triste stund glæder 34-årige Toft sig over, at 32-årige Henrik Toft er blevet klar igen efter sin lyskeskade, og at det netop er ham, der er skrevet ind i VM-truppen som erstatning.

René Tofts opslag på det sociale medie rundes af med #BrormandIsBack.

Men trods den gode erstatning svækker René Tofts VM-farvel utvivlsomt Danmark, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

- Der er ikke nogen, der kan lukke det hul, René Toft efterlader. Han er en af verdens bedste forsvarsspillere, er ekstremt dominerende og har så stor respekt fra de andre modstandere.

- Der hviler et kæmpestort ansvar på Henrik Møllgaard, der nu skal forsøge at integrere enten Henrik Toft eller Simon Hald, hvor sidstnævnte gjorde det fornemt mod Norge, siger håndboldeksperten.

Danmark tager hul på mellemrunden lørdag aften klokken 20.30. Modstanderen er Ungarn.