- Det ser svært ud, siger svensk træner om skader før nøglekamp

Sverige står over for sin hårdeste VM-opgave hidtil, når det mandag aften gælder Norge i et vitalt opgør i mellemrundens gruppe 2.

Sveriges VM har resultatmæssigt været en dans på roser hidtil, men på skadesfronten er Danmarks grupperival rendt ind i store problemer.

Storskytten Jim Gottfridsson fra Flensburg-Handewitt og hans holdkammerat, stregspilleren Jesper Nielsen, har pådraget sig skader.

Gottfridsson var godt nok tilbage i let træning i Boxen søndag, men han blev tidligere meldt ude af - som minimum - mellemrunden. Jesper Nielsen var ude af lørdagens kamp mod Tunesien med lyskeproblemer, og han er ligeledes yderst tvivlsom til det vigtige opgør mod Norge mandag aften.

- Det er fra dag til dag. Jesper er vel den, der er tættest på at spille, men det ser svært ud, siger Sveriges landstræner Kristján Andrésson til TV 2 SPORT.

Jesper Nielsen selv udelukker ikke, at han kan nå at blive klar til opgøret.

- Det er lidt bedre, men ikke helt 100. Jeg skal træne med rehabilitering i dag, og så må vi se i morgen.

Jim Gottfridsson fik en mindre fibersprængning i læggen i kampen mod Ungarn i det indledende gruppespil.

- Det er en lille fibersprængning, men jeg ved ikke, hvad 'lille' betyder, og hvor man kan lægge forhåbningerne. Jeg kommer til at tro på et mirakel til det sidste, men det er klart, at det ikke ser vildt lyst ud lige nu, sagde Gottfridsson til Aftonbladet før lørdagens sejr over Tunesien.

Ifølge den svenske avis smed han søndag krykkerne i Boxen og lavede hop på venstre ben samt lette skud.

- Derefter satte han sig ud på sidelinjen og viste med al tydelighed, at han ikke er aktuel til kampen mod Norge, skriver Aftonbladet.

Sverige kan sikre sig - og Danmark - en plads i semifinalerne ved VM, hvis de slår Norge. Kampen spilles klokken 18 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.