VM i håndbold 2023

Ligatræner er 'en smule utryg' ved Lauges og Hansens store roller ved VM

Erik Veje Rasmussen er en smule utryg ved, at så meget af det danske spil går igennem Mikkel Hansen og Rasmus Lauge. Han ser gerne andre muligheder.

11 mål og 9 assists.

Det er facit, hvis man lægger Mikkel Hansens og Rasmus Lauges tal sammen efter Danmarks kamp mod Ungarn. Her spillede de to danskere en stor rolle i sejren på 25-22.

Når Danmark var i angreb, var det især de to bagspillere, som trådte i karakter og fik pumpet bolde i kassen, selvom angrebsspillet måske ikke helt flød. Den rutinerede ligatræner Erik Veje Rasmussen, der står i spidsen for Århus Håndbold, fortalte i TV 2-studiet efter kampen, at han var bekymret over det store ansvar til de to spillere.

- Hvis man ser på første halvleg, står Lauge for det meste. Hvis man tager det samlede danske spil, må man sige, at det består af to ting: Det består af Lauge, der skaber et forspring, et gennembrud eller scorer et mål. Eller det består af Mikkel Hansen, der flækker den ind bagfra. Det er to meget vigtige ingredienser, sagde Erik Veje efter kampen, fremhævede Lauge og kaldte ham 'helt outstanding'.

- Det, man kan blive en lille smule utryg ved, er så, om det er det, der skal bære Danmark hele vejen. Indtil videre har det kunnet bære rigtig fint. Det bliver spændende, om det kan fortsætte.

De vil stadig stå med rædslen malet i ansigterne hver eneste gang, at Lauge går mand mod mand

Erik Veje Rasmussen

Den danske håndboldtræner foreslår, at der kommer flere i spil, så trykket bliver lettet fra Hansens og Lauges skuldre.

- Jeg tænker, at Danmark med tiden bliver nødt til at få flere ingredienser ind. Det bliver spændende at se, når Morten Olsen på et eller andet tidspunkt kommer på banen - eller Nikolaj Markussen, hvor der måske kommer mere kollektivt spil ind i billedet. Indtil videre er det jo nok, og hvis det er nok, er det også en utrolig sikker måde at angribe på, siger han.

Erik Veje Rasmussen er en smule utryg ved, at så meget af det danske spil skal gå igennem Mikkel Hansen og Rasmus Lauge og ser gerne andre muligheder. Video: TV 2 SPORT

Rædslen står malet i ansigterne

Der var ekstra pres på Lauge mod Ungarn, da Magnus Landin blev ramt af to udvisninger i første halvleg. Det betød, at Lauge ikke fik nogen pauser, da Nikolaj Jacobsen stadig gerne ville gøre brug af Landin og ikke risikere en tredje udvisning.

Derfor kunne Lauge godt mærke det på kroppen i slutningen, da spillet i forvejen ofte skulle gå igennem ham.

- Jeg vil sige, at jeg ramte et eller andet punkt, hvor jeg i det sidste kvarter manglede lidt finish i duellerne. Det kunne jeg godt selv mærke. Derfor sneg der sig lidt for mange fejl ind. Vi skal lige have snakket om, hvordan vi i sidste ende skal fordele ressourcerne - eller i hvert fald fordele de der mand-mand-situationer bedre mellem mig og Mensah, som det ser ud lige nu, siger Rasmus Lauge.

Men selvom Rasmus Lauge skulle grave dybt for at finde kræfter, imponerede han alligevel Erik Veje, der ser frem til at følge Lauge i de kommende kampe, når modstanden bliver hårdere.

Man må forvente, at forsvarerne bliver bedre, jo længere Danmark kommer i turneringen?

- Ja, men de vil stadig stå med rædslen malet i ansigterne hver eneste gang, at danskerne kommer ned i anden- eller tredjebølgen, og Lauge går ned og søger en modstander og tager ham mand mod mand. Det har fungeret fantastisk, siger Veje.

Rasmus Lauge, Mikkel Hansen og resten af det danske landshold har nu en hviledag søndag, inden modstanderen hedder Egypten mandag i den anden kamp i mellemrunden.