Norge måtte væk fra hotellet for at bearbejde dansk 'hak i tuden'

Norge tabte sidste gruppekamp mod Danmark med 26-30, hvor de aldrig for alvor truede danskerne. Det krævede en anderledes optakt til mellemrunden.

23-årige Sander Sagosen rangerer blandt verdens bedste håndboldspillere, men torsdag løb han og Norge ind i store problemer, da de tabte til Danmark og en storspillende Mikkel Hansen.

Det sendte Norge over i mellemrunden med to point, hvilket presser naboerne mod nord forud for de tre kampe mod Egypten, Sverige og Ungarn.

Derfor brugte nordmændene en del af fredagens hviledag på at komme væk fra hotellet og de mange tanker omkring håndbold og VM-slutrunden. Det fortæller den norske stjerne Sander Sagosen.

- Det har været lidt krævende. Der har været mange tanker i hovedet, og det har været lidt op og ned, men jeg har fået kampen ud af kroppen. Nu er jeg klar til nye opgør. Vi glæder os til en ny kamp nu.

- Vi har bare prøvet at tænke på andet end håndbold. Vi kom lidt ud fra hotellet i går (fredag, red.) og fik spillet lidt billard og shuffleboard. Det var Espen Christensen, som stod i spidsen for det. Så har vi set lidt klip fra Danmarkskampen og lært af vores fejl. Og nu har vi haft en god træning, og vi er klar til kamp.

Har det været vigtigt at få tankerne væk fra håndbold for at få energiniveauet og humøret op i gruppen?

- Ja. Når vi får et hak i tuden, er det rigtig vigtigt at få tømt hovedet, få smil på læben og få hygget os lidt. Det hele er håndbold her, og vi er mennesker. Vi spillede en dårlig håndboldkamp, men nu fik vi den ud af kroppen og er klar til nye opgaver, siger Sagosen, der stadig har plads til store smil foran den fremmødte presse.

Trods Norges position som midterhold i Danmarks mellemrundegruppe, så kan en norsk sejr over Egypten faktisk gavne danskerne på den lange bane. Sker det, og taber Norge efterfølgende til Sverige mandag eftermiddag, så vil Danmark og Sverige være sikret en plads i VM-semifinalerne.

For nordmændene selv gælder det i stedet om at gøre rent bord i mellemrunden, for så kan de selv afgøre, om de skal i semifinalen. Det kan derudover i sidste ende få indflydelse, hvor stort de eventuelt slår Sverige, hvis både Danmark, Sverige og Norge ender på samme pointantal.

Landstræner Christian Berge erkender også, at det har været svært at få folk helt klar igen efter nederlaget til Danmark.

- Det var slet ikke godt. Jeg tog nogle små spillersamtaler i går, hvor vi så lidt video, og så er vi tilbage igen i dag. Vi har haft en god træning i dag. Masser af energi. Og drengene har lyst til at præstere, siger Berge.

Du kan se Norges kamp mod Egypten søndag aften klokken 20.30 på TV 2 SPORT.