VM håndbold

Svenske profiler er ikke i tvivl: Danmark er Nordens bedste lige nu

Tre svenske spillere har givet deres vurdering af, hvilket nordisk VM-landshold der er det bedste.

Styrkeforholdet i Norden har forandret sig, siden Sverige sendte Danmark ud af EM sidste år og nåede frem til finalen.

Det mener tre profiler fra det svenske håndboldlandshold i hvert fald.

Stregspilleren Jesper Nielsen, fløjspilleren Niclas Ekberg og målmanden Mikael Appelgren har givet deres vurdering af, hvem der lige nu er det bedste landshold i Norden.

Det vil sige en rangering af 1-3 af Sverige, Norge og Danmark. Det er nemlig de tre hold, der kommer til at kæmpe om de to semifinalepladser ved VM.

Alle de svenske spillere peger på Danmark. Herunder kan du se deres rangering af holdene og læse deres begrundelse.

Jesper Nielsen:

  1. Danmark
  2. Norge
  3. Sverige

- Danmark har hjemmebane. De er også et godt hold, men de spiller foran 15.000 mennesker.

Niclas Ekberg:

  1. Danmark
  2. Sverige
  3. Norge

- Danmark har hjemmebane. Lige pt har det hjulpet dem meget. Vi havde også lille hjemmebane i København, men her er det kun dem, og derfor er de nummer ét.

Mikael Appelgren:

  1. Danmark
  2. Sverige
  3. Norge

- Danmark har en fantastisk hjemmebane, så de er nummer et. De har også nogle fantastiske håndboldspillere.

Det er ikke kun de svenske spillere, som har lagt mærke til den store rødhvide opbakning fra tribunerne i Jyske Bank Boxen. Specielt den ene endetribune med knap 3500 mennesker har gjort indtryk på den danske playmaker Rasmus Lauge.

- Det er noget af det vildeste, jeg har set inden for håndboldverdenen nogensinde. Jeg tror, at den ståtribune vil få de fleste til at tænke: 'Okay, jeg giver mig i hvert fald lige 10-15 procent mere i forhold til, at jeg i forvejen var helt klar.' Det ser helt forrygende ud, når den der røde mur står klar til kamp, sagde Lauge til TV 2 SPORT efter sejren over Norge.

Mikkel Hansen fremhæves

De tre svenske spillere har desuden givet deres bud på, hvem der indtil videre i VM-turneringen har været MVP (mest værdifulde spiller, red.) på de tre nordiske landshold.

Mens Ekberg peger på den svenske målmandsduo Mikael Appelgren og Andreas Palicka, har både Nielsen og Appelgren Mikkel Hansen som MVP.

- 14 mål i én kamp. Han er den, som styrer det i Danmark. Jeg synes, han har været klart bedst. Jeg tror, han kan gøre Danmark til verdensmestre og sikre guldet, siger Nielsen.

Sverige og Danmark holder kampfri søndag, mens Norge spiller sin første mellemrundekamp mod Egypten.

Mandag er det Danmarks tur til at møde Egypten, mens Sverige og Norge krydser klinger. Se stillingen i Danmark gruppe her.