VM håndbold

Træner er frustreret over Danmarks brug af René Toft

René Toft Hansen frygtes at være ude resten af sæsonen. Landstræner Nikolaj Jacobsen afviser, han har været brugt for meget.

René Tofts VM for Danmark på hjemmebane sluttede brat, da han udgik med en overrevet muskel i torsdagens gruppefinale mod Norge.

Forude venter mellem fire og seks måneders pause, og derfor ser sæsonen ud til mere eller mindre at være slut for René Toft, der spiller i den ungarske storklub Telekom Veszprém.

Her sad han også ude en del af efteråret med en lyskeskade, der har drillet den danske forsvarsgeneral i lang tid, men han nåede altså at blive klar til VM.

Kritik fra storklub

Ifølge Veszpréms spanske træner, David Davis, der også er landstræner for Danmarks kommende VM-modstander Egypten, har Toft dog spillet for meget.

- Han har haft problemer siden oktober, og vi kunne ikke fikse det. Nu er han her (til VM, red.), siger David Davis til TV 2 SPORT.

- Jeg mener, han spiller mere, end han burde. Nu har vi et kæmpe problem. Jeg venter til mandag for at få resultaterne fra lægen, men alle siger, at han er færdig for sæsonen. Det er umuligt for os at finde en erstatning med hans kvalitet.

- I klubben har vi en politik om, at hvis du har et problem i den sidste måned før en landsholdssamling, skal man blive i klubben. Klubben er nummer et. Alle vil gerne spille for landsholdet, men man må huske på, at kontrakten er med klubben. Nu bliver det et stort problem.

René Toft Hansen frygtes at være ude resten af sæsonen. Landstræner Nikolaj Jacobsen afviser, han har været brugt for meget, mens Veszprém-træner David Davis er frustreret. Video: TV 2 SPORT

Landstræner afviser kritik - bakkes op af ekspert

Flere af René Tofts VM-kampe har budt på pause efter 12 minutter i første halvleg, inden han senere har gjort et indhop igen.

I de første tre kampe fik han henholdsvis 26, 25 og 0 minutter på banen. Siden blev det til 38 minutter mod Østrig, før det efter 10 minutters spil af Norge-kampen var slut.

Landstræner Nikolaj Jacobsen mener dog ikke, at René Toft har spillet for meget.

- Det vil jeg ikke sige. René har jo i de første mange kampe ikke spillet mere end 10-12 minutter (per halvleg, red.). Jeg havde nok haft svært ved at have ham med, hvis han skulle spille mindre end det, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Ekspert Claus Møller Jakobsen deler den opfattelse.

- Det er jo altid frustrerende for en klubtræner, når en vigtig spiller bliver skadet. Det kan jeg godt forstå. Det er altid problematikken med, at spillerne er på kontrakt hjemme i klubberne, men man skal have forståelse for, at René Toft spiller VM på hjemmebane. Han er blevet doseret i de første kampe og spillede lidt mere mod Østrig og Norge, men det er svært, hvis han ikke må spille mere end det, siger han.

Landstræneren understreger desuden, at det ikke var en skade, der opstod som følge af for mange minutters spilletid.

- Renés skade kommer ikke i et løb, hvor han er overbelastet. Det sker ved et uheld, hvor han bliver skubbet ud af balance. Den køber jeg slet ikke. Hvis det er tilfældet, at spillerne ikke må spille mere end 10-12 minutter, bliver det svært. Så skal vi i hvert fald til at have nogle større trupper.

Danmark er godt på vej mod semifinalerne efter lørdagens sejr over Ungarn.

Næste opgave er mandag mod David Davis og Egypten.