VM håndbold

VM-spiller tog privatfly, blev far og spillede kamp ti timer senere

Ungarske Máté Lékai har været igennem et døgn, han med garanti aldrig glemmer.

Klokken fem søndag morgen lettede et privatfly fra lufthavnen i Karup. I det sad den ungarske VM-spiller Máté Lékai.

Forud for slutrunden i Danmark var han og hans landstræner bekendt med risikoen for, at Lékais højgravide kone hjemme i Ungarn, Ramóna Kiss, kunne gå i fødsel.

Artiklen fortsætter under billedet

Máté Lékai nåede hjem og var til stede, da hans kone lidt efter klokken otte nedkom med parrets første barn - sønnen Noé.

Den store begivenhed afholdt ham dog ikke fra at spille håndbold. Ungarn skulle i kamp ved VM klokken 18 i Boxen i Herning.

Máté Lékai fortæller til TV 2 SPORT, at han efter omkring to timer med sin nyfødte søn måtte videre og tog flyet tilbage til Karup, hvor han landede godt fire timer før kampstart.

- Det er den bedste dag i mit liv. Det kan ikke blive større. Vi vandt, og jeg er blevet far. Jeg er lykkelig, siger Máté Lékai til TV 2 SPORT.

Máté Lékai startede på banen og scorede ungarernes første mål i en kamp, der endte med en sejr på 26-21.

Lékai scorede syv mål og blev efterfølgende hyldet som kampens bedste spiller på banen.

- Det, der skete til morgen, var det vigtigste. Det her var det næstvigtigste, siger Lékai.

- Det var hårdt, og jeg er så træt. Jeg har næsten ikke sovet, fordi vi spillede den sene kamp i går (mod Danmark, red.). Efter en kamp kan ingen sove. Så skulle jeg op så tidligt.

Matei Lekai fløj til Ungarn søndag morgen, hvor han blev far, inden han fløj tilbage til Danmark og spillede VM-kamp søndag aften. Video: TV 2 SPORT

Ungarn kan ikke nå semifinalerne ved VM, men spiller i stedet om placeringerne inden for top-7, som giver en plads i OL-kvalifikationen.

De spiller først deres sidste mellemrundekamp på onsdag, hvor de møder Norge, men Mate Lékai ved endnu ikke, om de to kampfri dage betyder en fridag til at se mere til sin søn.

- Jeg skal snakke med træneren og forbundet, så jeg ved det ikke nu, siger en tydeligt træt og mindst lige så lykkelig Máté Lékai til TV 2 SPORT.